GCR Group compra la fàbrica de Bosch a Castellet per obrir un centre de reciclatge de plàstics el 2023

(FOTO: ACN)
07/04/2022 - 09:54h

L’adquisició de les instal·lacions forma part d’un pla d’inversions de 100 milions d’euros i en un inici inclou la contractació de 60 persones

GCR Group ha signat la compra de la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal. Segons ha pogut saber l’ACN, l’adquisició es va formalitzar ahir dimecres i la companyia de reciclatge de plàstics l’engloba en un pla d’inversions de 100 milions d’euros. La previsió és posar en marxa a principis del 2023 un centre de transformació de residus plàstics “per consolidar el lideratge europeu” de la firma, que té la seu a la Bisbal del Penedès.

GCR Group contractarà en un inici 60 treballadors, seleccionats prioritàriament entre els prop de 200 empleats que Bosch va acomiadar a la tardor. Més endavant, GCR avança que podria contractar més ex treballadors de la multinacional alemanya, bé sigui a Castellet o a altres plantes de la companyia.

Ajudes de la Generalitat

La contractació de les primeres 60 persones forma part dels requisits de les ajudes que la Generalitat ha concedit a GCR per tirar endavant la reindustrialització. En aquest sentit, el Departament d’Empresa i Treball ha facilitat un màxim d’1,8 MEUR per afrontar la primera fase de la inversió, que supera els 19 milions d’euros.

Els treballadors que no puguin quedar-se a la nova fàbrica de GCR a Castellet està previst que rebin l’assessorament de la Generalitat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Consorci de la Formació Contínua. El Departamennt de Treball recalca que procura fomentar la recol·locació dels ex treballadors en altres empreses, mentre posa a la seva disposició el programa FEAG, que té com a objectiu donar una resposta “intensa i especialitzada” a les persones que han estat acomiadades de determinades empreses del sector de l’automoció entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de novembre de 2021.

La compra-venda segellada aquest dimecres entre GCR i Bosch culmina el preacord que les dues empreses van signar el 30 de novembre. Fonts de Bosch apunten a l’ACN que els responsables de la multinacional se senten “molt satisfets de poder entregar la fàbrica a una nou projecte que garanteixi un futur industrial a la zona del Penedès”.

Des de GCR Group ressalten que la inversió a Castellet forma part d’un pla d’expansió amb què la firma vol arribar al 2025 triplicant els actuals 170 MEUR de facturació. En el marc d’aquest pla, la intenció és fer a Castellet una planta de reciclatge que potenciï “una nova generació de solucions sostenibles per a la industria transformadora del plàstic” i, alhora, consolidar els centres de producció de la Bisbal, Tarragona i Barberà del Vallès.

En aquest sentit, la companyia explica que els objectius passen pel llançament de nous productes de valor afegit, entrar a nous mercats i ampliar la capacitat productiva. El director general de GCR Group, Joan Prats, ressalta que la compra de la fàbrica de Castellet “ajuda a consolidar el posicionament com a referents europeus de solucions innovadores de plàstic sostenible”. Prats destaca la col·laboració de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Castellet per arribar a tancar l’acord de compra-venda.

També et pot interessar

Comentaris