“Poldo”, una adaptació de l’obra de Jaume Cabré tanca el cicle Platea

05/04/2022 - 12:00h

L’obra es representarà aquest dissabte al Teatre Casal de Vilafranca amb aforament limitat de 150 persones

El Teatre Casal tanca aquest dissabte a les 20.30 el Cicle Platea amb la tercera obra de petit format: “Poldo”, en una edició en la qual s’ha optat per tres adaptacions teatrals de creacions literàries i un aforament màxim de 150 persones. “Poldo” és un monòleg que presenta la història fictícia de la mà de l’escriptor Jaume Cabré, que narra la història d’un pagès, lladre de corders de l’època dels anys 30, que un cop enxampat, com a represàlia fou assassinat i enterrat en un prat inhòspit del Pirineu. Posteriorment, a les acaballes de l’any 1938, en aquest mateix prat, s’hi assassinaren vilment quatre joves innocents en plena repressió franquista, esdevenint així l’indret com una fossa de la guerra civil.

Ivan Caelles, l’actor de l’obra, després d’una rigorosa tasca de documentació, elabora aquesta ficció per donar veu a aquestes persones i recuperar així la seva memòria i la de totes les assassinades i enterrades que no han estat identificades. Més enllà d’unes xifres que fan feredat, cada cos és una història que entronca amb una genealogia d’opressió i silenci, que arriba fins als nostres dies. Trencar aquest silenci i fer memòria no és un caprici, és un exercici de memòria històrica imprescindible.

Totes les obres d’aquest cicle tenen un aforament limitat a 150 persones. Tota la informació i entrades, es poden adquirir a la web del Teatre Casal www.teatrecasal.com o bé a les oficines de l’entitat els laborables de 17:00h a 20:00h i mitja hora abans de l’espectacle a taquilla.

Ivan Caelles

Actualment és membre de la Companyia “La Maula” amb la que tenen actiu l’espectacle “Camins Tancats” la gira del qual s’ha vist interrompuda per la Covid-19 i que va estar en programació a la Sala Versus de Barcelona.
D’origen pallarès, realitza diversos muntatges teatrals amb l’”Aula de Teatre de Lleida” al Teatre Escorxador com “Roberto Zucco” (2014), “Tirant lo Blanc2 (2015), “La gata sobre la teulada de zinc calenta” (2016) i “Hamlet Machine” (2017). Graduat en interpretació a l’Estudi Nancy Tuñon de Barcelona (2017) i realització del Màster d’Interpretació a l’Escola el Timbal de Barcelona (2015).

També et pot interessar

Comentaris