Mor Albert Calzada, president fundador de la Unió Empresarial del Penedès

04/04/2022 - 19:50h

Calzada, de 87 anys, era el president del Polígon Industrial Sant Pere Molanta i president de l’empresa Construcciones Mecánicas J. Serra

Albert Calzada, president de l’antiga Unió Empresarial del Penedès (UEP) -que més tard es va fusionar per esdevenir la FEGP-, ha mort als 87 anys. Calzada era president de Construcciones Mecánicas J. Serra, una empresa amb seu al Penedès, referent en processos d’enginyeria i desenvolupament de plantes industrials pel tractament i manipulació de sal.

Albert Calzada va assumir les regnes del negoci familiar el 1961 donant-li un impuls nacional i internacional, aconseguint que les plantes de tractament de la sal de l’empresa familiar s’implantessin en diversos continents com Àsia, Àfrica, Centreamèrica i Sudamèrica.

Calzada era també el president del polígon Industrial Sant Pere Molanta de l’Alt Penedès, un càrrec “que desenvolupava amb perseverança i molt d’interès, sempre en defensa del polígon i de les persones que hi treballen”, asseguren els del seu entorn.

“Persona afable i amb ferma capacitat negociadora”, els que el coneixen apunten que “sempre buscava l’entesa entre les institucions de la zona del Penedès, a la recerca de la confluència d’interessos entre el teixit econòmic, social i empresarial de la comarca i escoltant totes les veus polítiques i socials per fer de la zona un referent de desenvolupament econòmic”.

La seva visió oberta al món empresarial més enllà de la comarca, el va portar a ser membre actiu de moltes entitats empresarials de Catalunya, com el Círculo Ecuestre, el Círculo de Economia de Barcelona o Barcelona Global.

Era membre de la Junta Directiva de Foment del Treball i de la CEOE, creu d’or de la Agrupación de Fomento Europeo, membre de la Junta Directiva de Mas Albornà, i també col.laborava activament amb la Fundació de l’Hospital de Sant Pau.

També et pot interessar

Comentaris