El Concurs de pintura ràpida, Premi Vilafranca Cultura – SMP, augmenta la seva dotació econòmica

D’esquerra a dreta: Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès, Sílvia Arniches, secció de Belles Arts del Casal de Vilafranca, Albert Puig, representant de la Junta Directiva del Casal de Vilafranca, Joan Melero, director de la Fundació Pinnae i Ricard Rafecas, regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.
04/04/2022 - 15:09h

El Casal de Vilafranca presenta les bases i format de la setena edició d’un premi que se celebra el dia de Sant Jordi

El Casal de Vilafranca ha presentat en roda de premsa al Fòrum Berger Balaguer, les bases i format de la VII edició del “Premi Vilafranca Cultura SMP”. Per setè any consecutiu, el Casal i la Secció de Belles Arts volen omplir el centre de la vila de pintors que recullin amb la seva obra pictòrica, l’esperit d’aquest Sant Jordi al centre de Vilafranca. El concurs tindrà lloc el dissabte 23 d’abril, entre les 15h i les 20h i s’emmarcarà sota la temàtica: “Vilafranca per Sant Jordi. Ambient de parades de llibres i flors als carrers i places del centre Vila”. Els artistes hauran de copsar la vitalitat i bellesa de l’ambient de parades, llibres i flors al centre de Vilafranca i hauran de pintar les seves obres in situ.

El segellat del suport es farà al vestíbul del Teatre Casal de 14.30 a 15.30h i els artistes participants podran pintar des de les 15h fins les 20 h del 23 d’abril, hora límit per lliurar les obres també al vestíbul del teatre. El veredicte final del concurs es farà públic a les 20.30h del mateix dia 23 d’abril a la platea del Teatre Casal.

En aquesta setena edició, l’entitat i la seva Secció de Belles Arts, han aconseguit incrementar el nombre de premis, que ha estat possible gràcies a l’augment de col·laboradors i patrocinadors. Enguany, Serveis Mèdics Penedès s’ha incorporat com a principal patrocinador, donant nom al premi, i també es comptarà amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, qui cedirà el Fòrum Berger Balaguer, per a l’exposició de les obres guanyadores del 24 d’abril al 15 de maig de 2022. La Fundació també s’incorpora a les entitat vinculades en l’apartat de premis, com també ho ha fet l’empresa Robòtix Penedès.

Aquest és el conjunt de premis de la convocatòria 2022:

Primer premi SERVEIS MÈDICS PENEDÈS                       1.200€
Segon premi AJUNTAMENT DE VILAFRANCA                  700€
Tercer premi CASAL SOCIETAT LA PRINCIPAL                   350€
Quart premi ASSOCIACIÓ CENTRE VILA                           250€
Premi corporatiu VILAMÒBIL                                            200€
Premi corporatiu ENTREM                                                200€
Premi corporatiu HELEN DORON                                     200€
Premi corporatiu ROBOTIX PENEDÈS                               200€
Menció d’honor FUNDACIÓ PINNAE                               200€
Cinc accèssits de                                                                60€

La roda de premsa ha comptat amb les intervencions d’Albert Puig, actual membre de la Junta Directiva del Casal, qui ha obert l’acte agraint a Serveis Mèdics Penedès i també al Fòrum Berguer i a l’Ajuntament de Vilafranca, la seva participació en aquest Premi. En el seu parlament ha destacat que en aquestes set edicions, s’ha aconseguit ampliar el nombre i quantia de premis, passant dels 1.400€ de la primera edició, fins els actuals 3.800€ d’enguany. També ha volgut destacar que l’entitat ha dut a terme el concurs ininterrompudament cada any, buscant les formes per poder-lo tirar endavant, tot i la pandèmia.

Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès, al seu torn, ha destacat la importància de fomentar projectes que ajudin a les persones a gaudir de la vida amb una sensibilitat diferent, com és el cas de gaudir de les obres que, un cop finalitzat el concurs, s’exposaran al Fòrum Berger Balaguer.

Joan Melero, director de la Fundació Pinnae, ha destacat que per a la fundació és important envoltar-se d’obres d’art accessibles a tothom i de caràcter solidari i, per tant, també ho és la participació en iniciatives culturals com el Premi Vilafranca Cultura SMP. Des del Fòrum Berger, ha destacat, que es farà ressò dels i les artistes guanyadores en una exposició que tindrà una durada de tres setmanes, del 24 d’abril al 15 de maig, i també ha destacat que n’adquiriran una, que passarà a formar part de la Fundació.

Ha tancat les intervencions el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, que ha destacat la importància que, any rere any, hi hagi noves entitats que vetllin pel mecenatge i per afavorir les iniciatives culturals a Vilafranca, com la que de forma sostinguda promou el Casal de Vilafranca des de fa set edicions.

Tota la informació sobre el format i les bases es pot consultar a la pàgina web del Casal de Vilafranca:  www.casal.org.

També et pot interessar

Comentaris