Oriol de la Cruz deixa la política municipal després de 19 anys

31/03/2022 - 15:00h

De la Cruz va ser nomenat alcalde d’Avinyonet el 2009 en relleu de Joan Marcé, i va ocupar el càrrec fins a les municipals del 2019

Oriol de la Cruz (Tots Som Avinyonet), exalcalde d’Avinyonet del Penedès, va tancar dimarts una llarga etapa de gairebé dues dècades en la política municipal. De la Cruz va presentar la seva renúncia al càrrec gairebé dos anys d’anunciar-la també en un plenari municipal, però que no va arribar a fer efectiva per l’esclat de la Covid-19.

Oriol de la Cruz va entrar a l’Ajuntament amb només 22 anys com a número 5 de la llista del PSC, i el 2009 –sis anys després d’agafar l’acta de regidor– es va convertir en un dels alcaldes més joves de Catalunya després de rellevar Joan Marcé en el càrrec. Va ocupar l’alcaldia durant una dècada, i el 2019 va passar a ser regidor de l’oposició després de la victòria a les municipals de la candidatura de Junts per Catalunya, encapçalada per Cèsar Herraiz.

En el seu parlament de comiat durant el ple, De la Cruz va repassar la seva trajectòria a l’Ajuntament, i va mostrar la seva satisfacció per haver deixat fa tres anys un consistori “econòmicament solvent i amb les tres peces clau a cada poble: un local, un espai esportiu i tots els serveis bàsics coberts”.

Entre les actuacions que el regidor va destacar d’aquestes gairebé dues dècades hi ha dues subvencions que, segons Oriol de la Cruz, “van marcar un abans i un després a Avinyonet”, com són el Projecte Viure el poble, amb 1.000.000 € d’euros d’inversió per al municipi, i la Llei d’urbanitzacions, amb uns altres 300.000 €, que van permetre tirar endavant projectes destacats com el Centre d’Interpretació de la Font de la Canya o el festival Microvi.

“Marxo de representant polític al consistori, però hi continuo sent per a tota la resta”, va acabar dient De la Cruz.

També et pot interessar

Comentaris