Neix un nou projecte musical format per una desena de joves penedesenques

31/03/2022 - 13:00h

El pati Carbonell del Casal de Vilafranca acull diumenge un vermut musical de presentació del col·lectiu cultural Rave Against Repression (RAR)

El Casal de Vilafranca acollirà aquest diumenge, a les 12 del migdia, un vermut musical al pati Carbonell del carrer del Migdia, en el qual es presentarà un nou col·lectiu cultural format per deu joves penedesenques: Rave Against Repression (RAR).

El col·lectiu RAR neix de la inquietud d’aquestes joves per trobar al territori propostes culturals sòlides i arriscades, fora dels grans circuits de consum i dels focus culturals massius, com ara Barcelona. Rave Against Repression (RAR) oferirà la música que voldria escoltar i apostarà per l’electrònica diversa, des de propostes més urbanes tipus reggaeton, fins a les profunditats més underground de la música techno. El col·lectiu vol demostrar amb la seva aposta que la cultura més avantguardista també pot sorgir als territoris de comarques.

RAR també s’origina gràcies a l’herència històrica de la música electrònica, que consideren que és un valor a reivindicar. Aquesta música sempre ha anat acompanyada de connotacions polítiques transformadores i de visibilització i reivindicació de col·lectius històricament perseguits, com és el cas de les persones LGTBIQ+ o les persones racialitzades. Per aquest motiu, també faran una clara aposta per la creació d’espais on no càpiga cap mena de discriminació, ja sigui per raons de gènere, racials, culturals, d’orientació sexual, de salut, etc.

A més de l’apartat musical, una de les apostes de RAR (nom que s’utilitza en arxius comprimits i que a més fa una picada d’ullet al concepte d’“estrany”) és la de “descomprimir” l’horari nocturn, portant els esdeveniments a altres hores del dia, amb la intenció de fer-los més accessibles a tothom i, alhora, menys perjudicials per a l’entorn on es desenvolupin i mantenir la qualitat de vida del veïnat. És per aquest motiu que el col·lectiu es decideix per oferir un vermut a les 12 h del migdia al Pati Carbonell, en lloc de fer servir l’horari nocturn.

La línia de col·laboració entre el Casal de Vilafranca i RAR, que ha donat com a resultat aquest vermut, neix en el marc del Cercle Social del Casal de Vilafranca. Un espai de trobada que busca generar connexions entre entitats, grups, col·lectius i persones individuals, que volen tirar endavant projectes d’impacte social –siguin comuns o col·laboracions– amb la participació del Casal de Vilafranca.

L’entrada a l’espai serà gratuïta per a persones associades del Casal de Vilafranca i tindrà un cost de 5 € per a no associades, amb una consumició inclosa.

També et pot interessar

Comentaris