El Casal de Vilafranca porta a escena el projecte “La força del teatre”

31/03/2022 - 12:00h

Alumnes de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Milà i Fontanals han creat la dramatúrgia i són els actors i actrius protagonistes

Dimarts, a les 11.30 h, el Teatre Casal portarà a escena el projecte “La força del teatre”. Un taller de creació artística desenvolupat en el marc d’actes del centenari del teatre, amb l’objectiu d’apropar aquest equipament als joves de Vilafranca i comarca fent-los protagonistes de l’acció. Aquest projecte pretén traslladar la idea del teatre com a eina de transformació social, i ho fa palès donant als joves i les joves de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Milà i Fontanals el poder d’expressar les seves emocions, preocupacions i vivències mitjançant la posada en escena amb dramatúrgies pròpies.

Les persones encarregades d’acompanyar-los en tot el procés de creació han estat l’historiador i professor de l’Aula d’Humanitats del Casal, Marc Jobani, qui els ha donat una perspectiva històrica de la dramatúrgia i d’autors destacats, i pel que fa al vessant més pràctic i de posada en escena, s’ha comptat amb el professor de l’escola de teatre i cant de l’entitat Artèria Marc Martí.

L’alumnat del Milà i Fontanals ha conegut obres que van rebre un fort rebuig en el context en el qual van ser creades i representades, cosa que estableix un fort paral·lelisme entre teatre i llibertat d’expressió i, com hem dit, transformació social.

Finalment, i després d’un procés de creació i aprenentatge que ha durat tres mesos, aquests joves ompliran l’escenari dimarts per mostrar les seves dramatúrgies de creació pròpia al Teatre Casal en un acte gratuït i obert a tothom.

També et pot interessar

Comentaris