El Govern desplegarà vuit serveis territorials a la Vegueria en dos anys

Puigneró, Vilagrà i Alquézar en la presentació del desplegament de serveis a la Vegueria. (FOTO: ACN)
30/03/2022 - 18:19h

Els serveis es repartiran de forma equitativa entre les quatre capitals de comarca, i entraran en funcionament entre aquest 2022 i el 2023

La Generalitat desplegarà aquest 2022 els primers serveis territorials a la Vegueria del Penedès, l’única de les vuit vegueries catalanes on el Govern encara no havia desplegat cap departament. Aquest dimecres el vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà s’han desplaçat fins a Sant Sadurní, on han explicat com es farà el desplegament i on s’ubicarà cada servei.

Tal com han detallat Puigneró i Vilagrà, el desplegament dels serveis territorials es farà en dues fases. Durant la primera, que està previst que culmini aquest 2022, a Vilafranca s’hi instal·larà Acció Climàtica, al Vendrell, Drets Socials, a Igualada, Vicepresidència i a Vilanova i la Geltrú, Educació. La segona fase, que estarà llesta el 2023, inclou el desplegament dels departaments de Cultura, Empresa i Treball, Economia i Salut, que s’ubicaran a Vilafranca, el Vendrell, Vilanova i Igualada, respectivament.

En un primer moment, la seu de la Generalitat a Vilafranca s’instal·larà al Centre Àgora, i al Vendrell, a l’antiga Biblioteca Popular. Aquestes ubicacions s’han consensuat amb els ajuntaments de cada un dels territoris, que segons Puigneró i Vilagrà, han participat de forma “activa” en la definició dels serveis al territori.

“Aquest desplegament reafirma el compromís del Govern amb tot el territori del país per arribar, de manera més propera a totes les persones”, ha apuntat el vicepresident Jordi Puigneró, durant l’acte, que ha comptat amb la presència de bona part dels alcaldes de la Vegueria.

Vilagrà ha remarcat que la instal·lació dels serveis en les quatre capitals de comarca té com a objectiu “reforçar el sentiment de pertinença i cohesió de la Vegueria”, i ha destacat que el creixement demogràfic que ha tingut el territori els darrers anys feia encara “més necessari” aquest desplegament.

David Alquézar, delegat del Govern al Penedès, ha apuntat que s’han buscat “espais de referència a cada comarca” per establir els serveis, i ha assegurat que aquest moviment permetrà una “mirada més territorialitzada” dels serveis.

La Vegueria Penedès és la darrera que va aprovar la Generalitat, i la quarta pel que fa nombre d’habitants. El desplegament dels serveis territorials arriba quatre anys després que el Govern creés la delegació de la Vegueria Penedès, la única en què els departaments estaran repartits en tantes ciutats diferents.

També et pot interessar

Comentaris