La CUP, en contra de la venda dels pisos socials de la Casa Feliu

30/03/2022 - 16:00h

Els cupaires critiquen durament la política d’habitatge del govern de Vilafranca

La CUP de Vilafranca no està d’acord amb la política d’habitatge de l’Ajuntament i per això es va abstenir en la votació definitiva del Pla local d’habitatge. Segons els cupaires, d’aquest Pla “es desprèn que Vilafranca no queda al marge d’unes problemàtiques socioeconòmiques que impliquen problemes d’accés a l’habitatge o d’emergència social, i de fet indica que, el 2017, el 30% dels ingressos dels vilafranquins i vilafranquines anaven destinats a l’habitatge”.

Així doncs, des de la formació sempre s’ha defensat una major implicació del consistori en aquest aspecte, introduint recursos per a la millora i la garantia d’accés a aquest dret essencial com són la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge o la redacció del mateix Pla local d’habitatge, mesures àmpliament reclamades per la CUP de Vilafranca.
Des de la CUP consideren que el nou Pla local d’habitatge “arriba tard, amb dades desfasades a causa de la demora que hi ha hagut a presentar-se, i amb una aposta general poc ambiciosa”.

A més a més, caldria tenir en compte, segons els cupaires, que la crisi de la Covid-19 també pot haver canviat les dades, ja que ha precaritzat més les persones afectades per ERTO o amb feines submergides. Entre les propostes que presenta el Pla, la CUP expressa que la idea principal del text és la cessió temporal d’habitatges particulars a canvi de rehabilitar-los, acció que no els desagrada, tot i que l’ideal per a la formació seria que es tendeixi a treballar en la compra i rehabilitació d’habitatges per part de l’Ajuntament, per tal d’ampliar el parc públic municipal d’habitatges, i així poder fer front a les “emergències residencials” que hi ha a la vila i a les quals, en aquests moments, segons la CUP, no es fa front.

Segons els cupaires, el punt que va fer canviar el sentit del seu vot és el que fa referència ala Casa Feliu, edifici cedit per la seva propietària a l’Ajuntament l’any 2011 a canvi que els habitatges es destinessin a usos socials, però, tal com es va comunicar a través de la Comissió d’Habitatge i de la regidora d’Habitatge, aquests pisos rehabilitats per l’Ajuntament es volen vendre.

Des de la CUP veuen amb bons ulls que es vulgui ampliar el parc d’habitatge públic, però no en detriment de la venda d’altres habitatges del parc municipal, fet que consideren un greu error, i més quan a Vilafranca, mentre s’acaba de definir com ha de ser l’operació de venda de la Casa Feliu, “hi ha persones sense casa, desnonaments i pisos de l’Ajuntament buits, com és el cas de vuit dels onze habitatges de la Casa Feliu”.
Per a la formació, aquest fet els demostra que des de l’equip de govern no s’entén que hi ha un greu problema d’habitatge i que Vilafranca no en queda al marge.

Així doncs, des de la CUP de Vilafranca demanen a l’equip de govern i més concretament a la Regidoria d’Habitatge que retirin la decisió de vendre patrimoni públic destinat a habitatge social, com són els pisos de la Casa Feliu, i comencin a destinar els habitatges, que ara mateix estan buits, a persones que es troben davant d’una emergència residencial.

Igualment, des de la formació també esperen que es doti el Pla local d’habitatge d’un pressupost realista i es duguin a terme totes les accions previstes dins d’aquest per començar a fer front al greu problema d’accés a l’habitatge que des de fa molts anys es pateix a Vilafranca.

“L’equip de govern de Vilafranca es mou per interessos econòmics i no pels interessos ciutadans”, ha afirmat des de la candidatura Txus Magallón. En el mateix sentit s’ha expressat la regidora Maria Ramon, que apunta que el ple de Vilafranca “va ser l’exemple de la mala gestió en polítiques d’habitatge, ja que mentre s’estava dient que hi ha pisos buits a la Casa Feliu s’estava aprovant el desnonament d’una família”.

També et pot interessar

Comentaris