Serveis jurídics compromesos a Vilafranca

25/03/2022 - 08:30h

Nou acord de col·laboració entre Col·lectiu Nou i el departament de Dret de la Seguretat Social de Col·lectiu Ronda per defensar tots els drets laborals de les persones treballadores

Dos despatxos d’assessorament jurídic amb una base de compromís social reformulen el camí de col·laboració que tenien per crear un grup més fort i amb la idea de créixer al Penedès. Es tracta del despatx Col·lectiu Nou, de la mà de Dídac Gallego Serrano, que entre l’any 1977 i 1987 havia estat soci treballador de la cooperativa del Col·lectiu Ronda a la seu de Barcelona, i el Departament de Dret de la Seguretat Social del mateix Col·lectiu Ronda, una cooperativa d’advocats i advocades amb seu a Barcelona i diversos despatxos al territori i que enguany celebrarà els 50 anys d’història.

Col·lectiu Nou presta els seus serveis a Vilafranca des de 1987, inicialment amb diverses branques del dret, per anar quedant-se amb l’assessorament sobre qüestions laborals, inclosos els temes de Seguretat Social. A finals de l’any 2009, les continuades modificacions que experimentava la legislació sobre Seguretat Social mostraven la impossibilitat de donar un servei acurat en aquest àmbit, motiu pel qual neix un acord amb Col·lectiu Ronda, que assumeix aquest servei, primer mitjançant l’advocat Jaume Cortés Izquierdo i actualment amb l’advocada vilafranquina Silvia Torné Martí.

La suma dels dos equips permet que es puguin cobrir totes les especialitats laborals d’assessorament i defensa dels drets de les persones treballadores, des d’acomiadaments, canvis de condicions laborals i assessorament a comitès d’empresa fins a accidents de treball o malalties professionals, pensions o jubilacions, fonamentant-se sempre en uns valors que formen part del seu ideari com són la justícia social, l’equitat de gènere, la democràcia directa, l’autogestió i la independència de qualsevol formació política o sindical, sempre des del rigor i la qualitat.

Ara, coincidint amb la jubilació de l’advocat Dídac Gallego, que continua com a soci col·laborador de la cooperativa Col·lectiu Nou, i amb la incorporació de l’advocat Ricard Montané Bonilla i el suport i experiència de l’advocat Ramon Llena Miralles, es pretén donar una major embranzida al despatx. Alhora, ha estat necessari canviar aquest d’ubicació, cosa que també comportarà una millora en l’atenció a les persones treballadores, per dimensions i per situació: uns baixos que facilitaran l’accés a tothom.

Fins ara els serveis es prestaven a un despatx de la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès, i a partir d’ara es farà als baixos del carrer Sant Fèlix, 31, de Vilafranca, fet que millora l’accés al despatx i la capacitat d’atenció. El telèfon de contacte continua sent el mateix: 938175595.

Què és el col·lectiu Ronda?

Els quasi 50 anys d’història de Col·lectiu Ronda han permès que els seus serveis, des del seu naixement fins a l’actualitat, s’anessin ampliant fins a cobrir totes les àrees del Dret i crear una àrea específica d’acompanyament a col·lectius i entitats d’economia social. La seu de Barcelona és la que cobreix la globalitat i on treballen la majoria dels més de cent professionals que en formen part.

La cooperativa, que s’ha convertit en la més gran d’Europa d’assessorament jurídic, pot presumir de xifres que l’avalen: més de 700 judicis assistits cada any, 20.000 consultes anuals i més de 10.000 persones abonades que es beneficien de descomptes en els serveis d’assessorament. A banda de la seu a Barcelona i del departament de Dret de la Seguretat Social de Vilafranca, la cooperativa disposa també de despatxos a Cerdanyola, Granollers, Mollet, Madrid, Mataró, Rubí i Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris