Junts Penedès demana avançar el congrés del partit per “reforçar” l’estratègia de cara a les municipals

Imatge d’arxiu de Junts a Vilafranca amb la consellera Ciuró
24/03/2022 - 11:50h

L’executiva territorial demana celebrar la trobada abans del juliol per “donar el 100% de les energies a guanyar les eleccions municipals”

Junts Penedès reclama a l’executiva nacional del partit que estudiï avançar el congrés de la formació per “reforçar” l’estratègia de cara a les eleccions municipals del 2023.

L’executiva territorial ha aprovat per unanimitat un comunicat on demana celebrar la trobada abans del juliol –quan s’esgota el termini previst de dos anys entre congressos– per “guanyar temps i donar el 100% de les energies a guanyar les pròximes eleccions municipals arreu del territori”.

Junts Penedès sosté que el congrés pot servir per a què els membres del partit en surtin “empoderats” i assenyala que cal “enfocar tots els esforços a donar suport als caps de llista i equips municipals”.

Pel que fa a la presència del partit al conjunt de la vegueria Penedès, a les municipals del 2019 JxCat va ser la força més votada a l’Alt Penedès, amb un increment dels vots que l’antiga CiU havia aconseguit als comicis del 2015. Tant al Baix Penedès com al Garraf i l’Anoia, el 2019 JxCat es va situar com a segon partit més votat.

En el cas del Baix Penedès i el Garraf, JxCat va quedar darrere del PSC i va perdre el lideratge que CiU havia obtingut el 2015. A l’Anoia es va consolidar com a segona força, amb un gruix de vots similar al del 2015.

També et pot interessar

Comentaris