La Festa del Xató de Vilafranca reparteix més de 1.400 racions

(FOTO: AJUNTAMENT)
22/03/2022 - 16:31h

La celebració va exhaurir les places per les activitats complementàries que es van organitzar, dirigides a diferents tipus de públic

Vilafranca va acollir diumenge la 24a edició de la Festa del Xató, amb la participació de les cinc ciutats de la Ruta del Xató (Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca), durant la qual es van vendre més de 1.400 racions, que els visitants van degustar en el mateix recinte firal o còmodament a casa.

Durant tot el matí, un munt d’activitats pensades per a tots els públics es van anar desenvolupant a les instal·lacions de Cal Figarot que els Castellers de Vilafranca van cedir per a la celebració d’aquesta festa, a causa de la previsió de pluja que anunciaven les diverses agències meteorològiques.

El Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca i amb col·laboració del Gremi Comarcal d’Hosteleria i Turisme de l’Alt Penedès van organitzar els tallers per aprendre a fer xató en els que hi van participar 80 infants d’entre 5 a 12 anys, ocupant el 100% de les places disponibles. També el tast-maridatge de vins de la DO Penedès amb el xató de Vilafranca, a càrrec del Xavier Vila, de l’Acadèmia Tastavins, va exhaurir ràpidament les seves 35 places.

Des de les onze del matí i fins a les dues del migdia, també es va dur a terme un taller on més de 150 infants van pintar la seva pròpia bossa de roba amb les mascotes de la Festa de Xató i, a més a més, repartides al jardí de Cal Figarot, es podien trobar una vintena de propostes diferents per fer malabars i equilibris, entre grans i petits i amb un gran èxit de participació.

Amb la celebració de la Festa del Xató, es donava per tancada la Quinzena del Xató que s’ha celebrat en 15 restaurants de Vilafranca, els resultats de la qual es coneixeran en els propers dies, tot i que alguns dels establiments ja han comunicat la seva satisfacció per aquesta campanya que es desenvolupa per segon any consecutiu.

Aquells clients que han pogut gaudir de la promoció organitzada des de l’Ajuntament de Vilafranca en la que el consum de dues racions de xató i una ampolla de vi de la DO Penedès era premiada per una segona ampolla de vi d’un dels cellers de Vilafranca, tenen fins el 20 d’abril per anar a l’Oficina de Turisme a bescanviar els seu tiquet.

També et pot interessar

Comentaris