Desmantellen una nova plantació de marihuana en una casa de Vilafranca

17/03/2022 - 14:56h

La Policia Local ha detingut quatre persones per un delicte contra la salut pública en un habitatge del Pla del Diable, al barri de Sant Julià

La Policia Local de Vilafranca ha desmantellat aquest matí una plantació de marihuana en una casa del barri de Sant Julià després de l’avís d’un veí per un possible robatori. L’alerta ha arribat aquest mati, al voltant de les 11h, quan un veí ha trucat la Policia Local per informar que en la zona coneguda com el Pla del Diable hi havia uns individus que no eren de la zona i semblava que tenien intencions d’entrar a una casa de a robar.

En adreçar-se les patrulles al lloc, han trobat a quatre persones a l’interior d’una casa amb tota la infraestructura muntada per al cultiu de marihuana que s’observava des de la porta: restes de plantes, aires condicionats, làmpades, la xarxa elèctrica del carrer “punxada” de forma fraudulenta, etc.

Amb tots aquests indicis s’ha procedit a la detenció de les quatre persones que hi havia a la casa i, un cop finalitzades les primeres diligències, es traspassaran als Mossos d’Esquadra que s’encarregaran de continuar amb les investigacions dels fets. Per les dimensions de la casa i la infraestructura, es podria tractar d’una plantació que podria arribar a les 1.200 plantes de marihuana.

Més plantes de marihuana en naus industrials

Per altra banda els Mossos d’Esquadra de Sant Sadurní van desmantellar, el 13 de març, segons han donat a conèixer aquesta setmana, una plantació de marihuana a l’interior d’una nau industrial a Subirats i van detenir dos homes, de 26 i 28 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

Els fets van succeir el mateix dia, al voltant de les 5 del maí quan una dotació policial, que estava fent patrullatge ordinari de prevenció al polígon industrial Lavernó del municipi de Subirats, va localitzar una nau industrial amb la porta del garatge oberta.

Els agents es van apropar a la nau per fer comprovacions i van observar dos homes que miraven de fugir del lloc en adonar-se de la presència policial tot i que van aconseguir aturar-los.
En fer comprovacions a l’interior els agents van observar que hi havia un cultiu d’una plantació de marihuana, motiu pel qual finalment van detenir els dos homes i van preservar la zona fins a l’arribada de la comitiva judicial.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès i agents de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van realitzar una entrada i escorcoll van localitzar més de 2.000 plantes de marihuana, una part de les quals a punt per a la seva recol·lecció. Així mateix van intervenir diversos aparells que formaven part de la instal·lació que es feia servir pel creixement i cultiu de la plantació. Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

També et pot interessar

Comentaris