El Ball de Cotonines de Vilafranca s’obre a la incorporació de nois

17/03/2022 - 09:58h

És una petició que el ball va presentar i que el Consell de la Festa Major va aprovar aquesta setmana

El Ball de Cotonines de Vilafranca ha fet saber que a partir de la convocatòria d’enguany es permetrà l’accés al ball a tothom sense tenir en compte la seva identitat de gènere, canviant així els estatuts que, fins ara, consideraven que aquest ball només podia ser format per dones. Es tracta d’una petició que el ball ha presentat al Consell de la Festa Major i que s’ha aprovat en la darrera reunió ordinària celebrada el passat 10 de març.

Tradicionalment, el Ball de Cotonines va ser iniciat per un grup de nens (homes), i no va ser fins al 1980 que les components van passar a ser exclusivament dones. Altres balls de la Festa Major també han pres aquesta decisió darrerament. Això, i que el vestuari del ball i les dimensions de la peça, es poden adaptar a qualsevol persona, ha fet decidir les integrants del ball que el gènere no sigui un criteri a l’hora d’obrir les convocatòries per a nous i noves integrants del ball.

Així mateix, el Ball de Cotonines informa que aquest divendres 18 de març, a les 19.30h a l’Escorxador, hi haurà la primera convocatòria que ja inclourà aquesta decisió, convidant així a qualsevol persona major de 18 anys que vulgui formar part del Ball de Cotonines de Vilafranca, a assistir-hi.

També et pot interessar

Comentaris