El CCAP demana al Govern poder accedir al registre de pisos buits

La construcció de nous habitatges s’està accelerant a Vilafranca
15/03/2022 - 12:17h

Els objectius són incrementar l’oferta de lloguer, prevenir ocupacions i gestionar acords amb grans tenidors

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va celebrar fa uns dies una nova sessió de ple durant la qual es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel govern del CCAP per instar la Generalitat a donar accés al Consell Comarcal al registre d’habitatges buits de la comarca.
Sílvia Pérez, consellera comarcal d’Habitatge, va explicar el sentit de la moció. El Consell Comarcal és el referent en matèria d’Habitatge per als 25 municipis de la comarca que no compten amb serveis propis específics i els vol facilitar la gestió del registre d’habitatges buits i habitatges ocupats sense títol habilitant, “amb un triple objectiu: incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a través de la borsa de lloguer comarcal, prevenir ocupacions delinqüencials, regularitzar situacions d’ocupació per motius de necessitat, i gestionar acords amb els propietaris grans tenidors d’habitatges inscrits al Registre perquè els lloguin a través de la Borsa de Lloguer Comarcal”.

El Consell Comarcal també va aprovarmodificació de les ordenances fiscals reguladores del preu públic del servei de transport escolar col·lectiu no obligatori i de l’Escola de Música de l’Alt Penedès.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que es proposava un increment de preus del 3% per mantenir el més estable possible el percentatge d’aportació de les famílies i que els nous preus públics entraran en vigor durant el curs escolar 2022-2023.
La modificació de les ordenances es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, el PSC-CP i ECGP; el vot en contra d’ERC i amb l’abstenció del grup de la CUP.
Després es va aprovar per unanimitat l’adhesió a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna.

El text recull l’anhel del municipalisme solidari de desescalar el conflicte, apostar per la desmilitarització de la zona i establir un diàleg enfocat a la construcció de la pau. En un context de conflicte bèl·lic obert, migracions forçades, violència contra la població civil i crisi humanitària al cor d’Europa, aquesta declaració apel·la a la comunitat internacional, especialment al a Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

El Tribunal Constitucional tomba el límit de preu del lloguer per als contractes nous

El Tribunal Constitucional ha anul·lat per unanimitat part de la llei catalana que limita els preus dels lloguers, després d’estimar parcialment el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular. La sentència no afecta els contractes de lloguer signats abans d’aquesta sentència, que es mantindran en els mateixos termes, i tindrà efectes només per als contractes que se signin a partir d’ara.l Constitucional al·lega, en la seva decisió, que els articles anul·lats –que fan referència sobretot als contractes que s’han de signar a les zones denominades com a “tensionades”– suposen “una invasió de la comunitat autònoma en les competències de l’Estat”, que, segons la Constitució, és qui té la potestat de regular les bases contractuals en matèria civil. La decisió ha provocat el rebuig tant del moviment en favor del dret a l’habitatge com dels partits polítics catalans que van donar suport a la llei: JxCat, ERC, comuns i la CUP.

També et pot interessar

Comentaris