Primera edició de l’Experience Garraf-Penedès de cicloturisme amb un miler d’inscrits

11/03/2022 - 10:57h

La cursa es corre per dos circuits de 95 i 147 quilòmetres que transiten per diversos municipis garrafencs i penedesencs

La capital del Garraf i diversos municipis penedesencs acullen aquest dissabte centenars de ciclistes i els seus acompanyants per viure una experiència única. L’empresa d’esdeveniments AM EVENTS coorganitza, juntament amb OCISPORT, la prova de ruta ciclista Ciclo Experience Garraf – Penedès. Es tracta del primer esdeveniment impulsat per AM EVENTS, amb l’objectiu de promoure el turisme esportiu de les comarques del Garraf i del Penedès i viure una experiència més enllà de l’esport.

Aquest esdeveniment esportiu és un nou concepte de cicloturistes per disfrutar i sentir la carretera amb la bicicleta. La prova és no competitiva i busca que tots aquells aficionats al ciclisme gaudeixin d’un paradís ciclista durant tota la jornada, gràcies a la gran quantitat de carreteres sense trànsit del Garraf i el Penedès.

L’Experience Garraf – Penedès ha estat dissenyada per potenciar el factor més  experiencial de la prova. El passeig de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú serà l’escenari de tota una sèrie d’activitats esportives i lúdiques pensades per a tothom. S’espera que centenars de persones gaudeixin de les diverses experiències previstes durant tota la jornada en un espai de 7.000 metres quadrats amb la platja i el mar com a gran teló de fons.

Totes les persones que s’hagin inscrit prèviament a la pàgina web d’AM EVENTS podran experimentar activitats com sortides en catamarà, kayak, paddle surf o d’un torneig de vòlei platja. També hi haurà classes de surfskate amb diversos instructors per nivell iniciació i mitjà, així com classes de ioga, zumba o sòl pèlvic. Sense oblidar l’oferta més gastronòmica, gràcies a l’espai Gastro Experience amb les propostes de Cal Blay i Casa Ametller que estaran de vuit del matí a sis de la tarda a la zona de meta de la Ciclo Experience.

Accions solidàries i exciclistes professionals

L’atractiu de la prova cicloturista ha cridat l’atenció d’exciclistes professionals que també participaran en la Ciclo Experience. És el cas de l’andorrà, Emili Pérez Font (Andorrà abanderat olímpic a Seül 88 i que va participar a Barcelona 92), Gustavo César Veloso (guanyador de la Volta ciclista a Catalunya 2008, guanyador de dues edicions de la Volta a Portugal) i d’Àngel Edo Alsina (un dels millors esprinters catalans, amb més de 50 victòries, i guanyador de dues etapes del Giro d’Itàlia).

També cal destacar especialment la presència d’una dona amb esclerosi múltiple i mare d’un nen amb una malaltia rara, l’Eva Giménez, que serà a l’esdeveniment amb una carpa per donar visibilitat a la malaltia de DENT i per recaptar fons per ajudar a la recerca i a la investigació sobre aquesta afecció.

A més, també hi serà amb un dorsal per participar a la Ciclo Experience la Paula Fernández-Ochoa, amant de l’esport i filla de l’històric esquiador Francisco ‘Paquito’ Fernández-Ochoa, medalla d’or en els Jocs Olímpics d’Hivern de Sapporo el 1972 en la categoria d’eslàlom especial.

La Ciclo Experience

La Ciclo Experience Garraf-Penedès consta de dos recorreguts: un de 95 km (1.200 metres de desnivell positiu) i un altre de 147 km (2.200 metres de desnivell positiu). El repte és personal i la manera de superar-lo és particular. L’esforç d’anar avançant els quilòmetres tindrà com a recompensa unes vistes espectaculars i avituallaments immillorables a les bodegues de Mas Rabell (de la Família Torres) i Vallformosa. L’Experience Garraf – Penedès compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Diputació de Barcelona, la Federació Empresarial del Gran Penedés i d’empreses patrocinadores que subministraran els seus productes als avituallaments de la prova. Són marques reconegudes d’alimentació del territori com Casa Ametller, Vallformosa, Cal Blay, Família Torres i Patates Piqué. A més, l’organització SMP (Serveis Mèdics del Penedès) oferirà un servei de massatge de descàrrega pels inscrits a la Ciclo Experience i organitza una pedalada popular, amb donació a AsDent, en suport a les malalties anomenades rares

També et pot interessar

Comentaris