El personal de neteja viària de Mas Albornà declara 3 dies de vaga

10/03/2022 - 11:11h

Els treballadors encara estan negociant amb l’empresa, però en principi la vaga serà els dies 19, 20 i 21 de març

Els treballadors del servei de neteja viària de la Fundació Mas Albornà han convocat per unanimitat, si no hi ha res de nou, una vaga de tres dies. Concretament, l’han programat per als dies 19, 20 i 21 de març (de dissabte a dilluns). La vaga afectarà tots els torns de treball entre les 6 del matí del dia 19 i 2/4 de 8 del vespre del dia 21.
Segons expliquen en un comunicat que han fet arribar als mitjans de comunicació, la vaga s’ha declarat perquè l’empresa no vol complir el conveni que van signar fa quatre anys, que diu que anualment s’ha d’augmentar el sou un punt per sobre de l’increment de l’IPC.

Els treballadors de la neteja viària de Mas Albornà demanen que la pujada de sou de 2022 sigui del 7,1%, ja que l’IPC català ha pujat un 6,1%, però, segons ells, l’empresa considera excessiu aquest increment. Després d’unes setmanes de negociacions sense el resultat esperat, els treballadors han fet oficial la convocatòria de vaga al Departament de Treball de la Generalitat.


Resposta de l’empresa
Des de la Fundació Mas Albornà, afirmen: “Aquesta és, de moment, una qüestió interna que hem de resoldre en els propers dies, i estem pendents de negociació”. En aquest sentit, entenen “que fins que no hi hagi conversa i mediació no es pot afirmar que hi hagi res en ferm”.

“Les accions i comunicacions que els treballadors i treballadores estan realitzant per la seva banda responen als seus interessos legítims, però nosaltres no entrarem a valorar res fins que ho tractem primer internament i negociem”, ha dit l’empresa.

També et pot interessar

Comentaris