Xavier Revuelta (PSC-CP) ja és el nou alcalde de Castellet i la Gornal

05/03/2022 - 13:38h

Elegit en un ple extraordinari celebrat aquest dissabte agafa el relleu de Miguel Delgado que ha estat 22 anys i mig en un càrrec que en va renunciar el passat 24 de febrer

Els 5 vots dels regidors del PSC-CP han donat l’alcaldia al socialista Xavier Revuelta que amb 51 anys es converteix en el cinquè alcalde que té el municipi de Castellet i la Gornal des de la instauració de la democràcia. Abans ho van estat Pere Carbó (CiU), Josep Rossell (PSC), Francesc Xavier Capella (CiU) i Miguel Delgado (PSC).

La resta de formacions han optat per votar al seu candidat. Així, els tres regidors d’ERC han votat el cap de llista i cap de l’oposició Oriol Solé i la regidora de Ciutadans, Pilar Benito s’ha votat a si mateixa. La quarta força política, els dos regidors de Junts, han optat per votar en blanc.

El ple extraordinari, celebrat aquest dissabte al migdia, ha començat amb la presa de possessió per part del nou regidor socialista, Joan Arqué, després de la renúncia, el passat 24 de febrer, com alcalde i regidor de Miguel Delgado.

Un cop ja amb la vara d’alcalde, Xavier Revuelta ha donat pas a les tres formacions que ocupen l’oposició. Així, Pilar Benito ha destacat que el seu grup continuarà col·laborant “sempre que sigui pel benefici del municipi i es faci una bona gestió”.

Marc Vallès per Junts va argumentar el perquè no havien presentat candidat a la votació pel nou alcalde. “La nostra formació va ser la tercera força més votada del municipi i creiem que la força més votada ha d’impulsar el govern”, va defensar tot demanant una primera reunió amb el nou alcalde per “parlar de diferents projectes que poden ser interessants pel municipi”.

Finalment, per ERC, Oriol Solé va adreçar-se al nou alcalde dient-li “heu assumit una gran responsabilitat però teniu sort de tenir una herència política favorable”. “Mà estesa per tot allò que poguem aportar, col·laboració amb l’equip de govern i arribar a acords amb la resta de formacions polítiques per solucionar problemes del municipi”.

El nou alcalde que des del 2011 és regidor del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castellet i la Gornal va encetar el seu discurs condemnant la guerra a Ucraïna. “Em comprometo a obrir portes a noves iniciatives de progrés”. No es va poder estar de lloar el treball del ja exalcalde, Miguel Delgado, de qui en va dir “hem après de les seves magistrals lliçons”. “Diàleg i dedicació al servei del municipi”, aquestes van ser les darreres paraules del nou alcalde del municipi.

També et pot interessar

Comentaris