Torna la Travessa dels Oscar

22/02/2022 - 16:00h

Cineclub Vilafranca agafa en solitari l’organitza d’un concurs per als cinèfils que oferirà fins a 18 regals per la persona guanyadora encertant de les 7 categories

Aquesta setmana es va presentar una nova edició de la Travessa dels Òscar, un concurs que tradicionalment organitzaven plegats cinema Kubrick i Cineclub Vilafranca i que enguany aquest darrer n’agafa en solitari l’organització després del tancament de la sala del Kubrick. Una iniciativa, tal com va explicar el president de Cineclub, Jaume Felipe, que vol celebrar el cinema i que busca fomentar la participació de l’espectador amb l’incentiu de fins a 18 regals pel guanyador de la Travessa, la persona que encerti les set categories.

Butlletes físiques

A diferència de la darrera edició, i gràcies a l’aixecament la majoria de restriccions per la pandèmia aquest any s’han tornat a editar les butlletes físiques que es podran recollir a cada sessió de Cineclub i que s’hauran de dipositar en una urna que estarà situada al vestíbul de la Sala Zazie però també es continuarà oferint l’opció de fer-la online al web de Cineclub Vilafranca.

A la presentació també hi era present Maria Olivella que va fer un recordatori de com va iniciar-se la travessa. Així, l’any 1996 es va iniciar un concurs que es va allargar fins al 2004. Val a dir que el primer any, amb les tres sales funcionant, les dues del Bogart i el Kubrick, es va arribar a fins 2.192 butlletes, el màxim que ha tingut en participació aquest concurs. Després d’un impàs la Travessa es va recuperar el 2014 i ja des d’aleshores el concurs ha tingut continuïtat. Destaca que l’any 2018 es va engegar la participació online i que un any abans no hi va haver cap encertant de les set categories, l’única vegada que s’ha hagut de fer un sorteig entre els encertants de sis categories.

Participar al concurs és totalment gratuït però cal dir que només s’acceptarà una sola butlleta per persona.
La 94a edició dels Oscars celebrarà la gala d’entrega el diumenge 27 de març i les butlletes s’acceptaran fins un dia abans. Per bé que de moment no hi ha data, es molt probable que al cap d’una setmana hi hagi l’acte de lliurament del premi al guanyador o guanyadora. També cal tenir en compte que si hi ha més d’un encertant de les set categories es farà un sorteig entre tots i en cas de no haver-hi cap encertant de set es farà un sorteig entre els encertats de sis categories.

També et pot interessar

Comentaris