El 80% dels penedesencs ja estan vacunats contra la Covid-19

FOTO: FREEPIK.COM
17/02/2022 - 20:10h

Només un 1,4% dels veïns de l’Alt Penedès i un 1,8% dels del Baix són contraris a rebre cap dosi del vaccí contra el SARS-CoV-2

Catalunya suma amb aquesta una nova setmana de bones xifres pel que fa al nombre de contagis per Covid-19. Amb la sisena onada en fase de recessió, el país manté a ratlla els indicadors que serveixen per analitzar l’evolució de la pandèmia, tot i que es mantenen en nivells elevats, si es comparen amb les onades anteriors.

Aquest dijous, la mitjana de risc de rebrot és de 1.078 punts arreu del país, la mateixa xifra que es va registrar en el pic de la segona onada, i la meitat del pic de la segona. Cal tenir en compte que en aquesta sisena onada de contagis, el risc de rebrot s’ha arribat a enfilar fins a gairebé els 7.000 punts.

També es manté estable l’Rt, que és del 0,64, una centèsima més que la setmana passada. Això vol dir que cada nou infectat en contagia 0,6, i implica que la pandèmia no s’expandeix.

La baixada d’aquests indicadors també ha comportat una davallada de les persones ingressades als hospitals i de les que han requerit atenció a les UCI, una disminució que també es deu, en bona part, a la gran quantitat de catalans que ja s’han vacunat enfront de la Covid. El 80,5% dels catalans ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra el nou coronavirus.

Les xifres de vacunació al Penedès són molt similars a les del conjunt del país. A l’Alt Penedès ja hi ha un 76,9% de veïns que han completat la vacunació contra la Covid (85.991), mentre que al Baix Penedès el percentatge és del 75,2% (80.657). Si només es tenen en compte les primeres dosis, la xifra arriba fins al 80% als dos territoris.

A ambdues comarques, aquesta xifra supera el 90% en les franges d’edat per sobre dels cinquanta-cinc anys, i baixa uns deu punts entre els nois i noies d’entre 12 i 14 anys. La vacunació també és inferior al 80% en la franja d’edat que comprèn els 25 i els 35 anys.

Pel que fa al rebuig que mostren els penedesencs a rebre cap dosi de la vacuna, segons dades del Departament de Salut, un 1,4% dels veïns de l’Alt Penedès han declinat rebre cap dosi del vaccí i al Baix Penedès ho ha fet un 1,8% de la població.

Les bones xifres de vacunació també s’han vist reflectides en els indicadors de la pandèmia al Penedès, que aquesta setmana se situen a nivells de Catalunya. A l’Alt Penedès el risc de rebrot és actualment de 1.058 punts, i al Baix de 1.136 punts, mentre que l’Rt se situa en el 0,61 a l’interior i en el 0,57 a la costa. El 14,5% de les proves que s’han fet a l’Alt Penedès l’última setmana han estat positives, i al Baix el 22%.

L’edat mitjana dels nous contagiats per Covid-19 és de 35,5 anys tant a la costa com a l’interior del territori.

També et pot interessar

Comentaris