Es posa en marxa a Vilafranca el Consell Local per la República

Dolors Guillamon, Pere Martí i Víctor Herrero
17/02/2022 - 16:08h

Actualment compta amb uns 600 inscrits i demana la participació del màxim de gent possible

Vilafranca té des de fa pocs dies Consell Local per la República, una institució que segons el seu coordinador, Pere Martí, el que vol és “fer tangible la República i passar de les paraules als fets” en l’àmbit municipal.

Martí ha volgut destacar que els Consells, repartits arreu del territori, són independents i apolítics “perquè la gent que hi participa ho fa de manera individual, no com a representant de cap partit” i que l’objectiu és que siguin autònoms, però complementaris de la tasca que fa l’Assemblea Nacional Catalana.Segons han explicat, el Consell vilafranquí compta actualment amb prop de 600 inscrits i el que pretenen és establir un treball amb xarxa amb altres Consells Locals de la Vegueria, ja que n’hi ha una dotzena a tot el territori en poblacions diverses com són Avinyonet, Santa Margarida i els Monjos, Vilobí o Olèrdola, entre altres.

Ara, un cop acabada l’estructura interna del Consell, el següent pas serà presentar la institució a Vilafranca de manera oficial. En els propers dies es convocarà una assemblea ciutadana per compartir idees i conèixer noves propostes de caràcter més propi i el Consell Local per la República de Vilafranca ja ha començat a planificar alguns projectes, com ara el de consum estratègic, però asseguren que l’objectiu més immediat serà establir una vinculació “estreta” amb el teixit associatiu de la vila. Tenen ja pensats alguns actes, però encara no els han volgut avançar.

Des de la nova junta han destacat que avui dia el Consell Local no compta amb cap finançament i ha fet una crida a la població a participar en l’ens, que el que pretén és “empoderar la ciutadania, i per això es treballen propostes de baix a dalt”.
De moment, els interessats poden escriure al correu electrònic vilafrancadelpenedes@consellrepublica.cat o bé personalment a la sala 4 de l’Escorxador de Vilafranca els dimarts de 18h a 19h.

També et pot interessar

Comentaris