La novena edició del festival Hivernacle arriba aquest cap de setmana

16/02/2022 - 10:00h

Ho farà a Vilafranca durant tres dies amb grans artistes com Joan Miquel Oliver, Ferran Palau o Delafé i descobertes com Maria Hein o Borifax

La novena edició del Festival Hivernacle arriba aquest cap de setmana amb tota tres dies d’actuacions i grans artistes com Ferran Palau, Delafé o Joan Miquel Oliver que compartiran cartell amb les tres descobertes més singulars de la temporada: Maria Hein i els electrònics Bofirax i B1N0.

El cartell per divendres comença amb Borifax. Electrònica líquida, meticulosa i plena de detalls que ens fa submergir a través de loops de guitarra, sintetizadors i veu. Després de publicar el brillant “Ephemeral”, el seu àlbum debut, el 2021 va estrenar el seu nou EP Decades entre altres sorpreses. Música intimista per orelles despertes. Sens dubte una de les sorpreses de l’electrònica d’aquesta temporada, que, de ben segur farà les delícies del públic de l’Hivernacle.

Joan Miquel Oliver no necessita presentació, està d’enhorabona: tornen Antònia Font i celebra els 15 anys del seu debut, “Surfistes en càmera lenta” amb el seu format més clàssic, un trio amb Jaume Manresa i Charlie Oliver, amb un dels directes més celebrats de casa nostra i passatges que transiten del pop d’autor a la psicodèlia dels 70. L’artista torna al festival 6 anys després d’un dels concerts més memorables.

Dissabte és el torn de Ferran Palau. Pocs artistes dominen el llenguatge de la sensibilitat i l’emoció com ho fa ell amb un pop minimalista que ha anat guanyant profunditat i públic disc rere disc i que sap com captivar, poc a poc, però d’una manera implacable.

La seva onírica arriba a l’Hivernacle amb el seu disc “Joia”, en boca de tothom ara mateix, després de presentar-lo al Palau de la Música. I és que no és un pas més en la seva ferma trajectòria, sinó un disc coral amb sinergies singulars on han participat Anna Andreu, Maria Hein o Carlota Flâneur, entre d’altres.

Delafé celebra 20 anys als escenaris i es presenta a Vilafranca amb un format més proper, especial, íntim i acústic a duet. La millor oportunitat per gaudir de la poesia d’un dels lletristes més personals del sector musical. Guitarra acústica, percussions, xilofon o violí van alternant-se en un espectacle perfecte per assaborir cada paraula i gaudir dels silencis entre cada nota. L’ocasió perfecta per poder escoltar els clàssics com “Mar el poder del mar” o “Enero en la playa” i noves joies com “La gran ola” o “Mixtape” en un format que busca l’essència de les cançons.

El tercer en actuar dissabte serà B1N0, un duet (Emili Bosch i Malcus Codolà) que per donar vida a les seves cançons haurem de viatjar a zones del nostre cervell on les paraules són colors i on els nostres pensaments s’expandeixen i es contreuen de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra.

En aquest nou EP carregat de col·laboracions de luxe com les de Ferran Palau o Maria Hein, artistes que també seran al festival, o El Petit de Cal Eril, la figura de b1n0 es perfila com una de les més creatives i originals del panorama musical. La seva música s’expandeix per segons, t’atrapa i t’indueix a un estat en el qual difícilment pots negar allò evident: necessites més.

I per diumenge al migdia, al Claustre de Sant Francesc, un dels grans descobriments de la temporada. Maria Hein, que actuarà al concert cloenda de l’Hivernacle presentant el seu debut “Continent i Contingut”, un disc que respira la calma i la naturalesa balear. Canta des de que té ús de raó, amb una veu magnètica i, amb l’ajuda de Ferran Palau, l’artista ha construït una sonoritat pròpera i acollidora, aconseguint entrar dins les nostres ments a poc a poc, com qui no vol la cosa. Parlant dels seus problemes, dubtes i alegries, ens transmet pau i ens convida a fluir. Les entrades per als diferents concerts es poden aconseguir a través del web entradium.com.

També et pot interessar

Comentaris