Calafell dedicarà la major part dels actes esportius d’aquest 2022 a recollir fons per a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer

10/02/2022 - 21:07h

Un torneig d’hoquei de nens i nenes d’entre 3 i 6 anys amb 32 equips serà l’acte central

L’Ajuntament de Calafell i la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer col.laboraran de manera estreta durant tot aquest any 2022. La major part dels actes esportius que s’organitzin al municipi en els propers mesos recolliran fons econòmics que es destinaran a aquesta fundació que treballa en l’àmbit del càncer infantil. Els fons s’obtindran a través de les inscripcions a les diferents proves esportives. La presentació de l’acord de col.laboració s’ha dut a terme al Teatre Auditori Joan Colet amb entrada oberta a tots els veïns i veïnes del municipi.

La més important de les activitats programades serà el torneig d’hoquei patins Joan Petit que el proper 28 de maig portarà a Calafell 32 equips de nens i nenes d’entre 3 i 6 anys d’edat. Al voltant de 400 esportistes més les seves famílies s’aplegaran aquella jornada al municipi per a participar en aquesta trobada esportiva.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré ha explicat durant l’acte de presentació al Teatre Joan Colet que “hi haurà activitats d’hoquei, de futbol, d’atletisme o de natació en aigües obertes. Algunes s’estrenaran aquest any i d’altres seran noves edicions que ja venen d’anys precedents”. Ferré ha recordat que “la immensa majoria de diners que es dediquen a la investigació sobre el càncer infantil provenen de donacions privades. I són fonamentals per a posar en marxa nous projectes o continuar amb els ja existents, Es per aquest motiu que des de Calafell hem decidit donar una gran empenta a aquesta qüestió amb el suport de l’Ajuntament i també de moltes entitats i empreses locals. Tot plegat sumat a la solidaritat de tota la ciutadania calafellenca a través del preu de les inscripcions”.

Per la seva banda, Joan Torné, president de la Fundació, ha assenyalat que “la supervivència dels nens que pateixen càncer és del 80%, una xifra molt més alta que fa 30 o 40 anys. De cada deu partits contra el càncer en guanyem vuit, però encara ens en queden dos de pendents. Aquest esforç el podem fer amb alegria i festivament, amb activitats com el torneig Joan Petit d’hoquei patins del proper 28 de maig.

La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer es va constituir formalment l’any 2004. Es una entitat sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directament i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. A més d’ajudar als petits que la pateixen i les seves famílies també dona suport a associacions, fundacions, hospitals, centres de recerca i centres oncològics.

També et pot interessar

Comentaris