L’Alt Penedès instaŀlarà 39 bases meteorològiques per reduir els químics a la vinya

10/02/2022 - 18:00h

El projecte comarcal s’emmarca en el programa “Treball, Talent i Tecnologia a l’Alt Penedès” que ha desenvolupat el CCAP

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) ha presentat aquesta setmana els primers tres projectes que s’inclouen en el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu la promoció de l’ocupació i la reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19.

na de les propostes més rellevants emmarcades en aquesta iniciativa (que es basa en l’aplicació de les noves tecnologies per afavorir el desenvolupament de la cadena agroalimentària de la comarca) és la instal·lació de 39 estacions meteorològiques en diferents punts de l’Alt Penedès, que serviran als viticultors dels 27 municipis del territori per saber quan és necessari l’ús de fitosanitaris per evitar la proliferació de plagues.

al com ha explicat la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, la iniciativa –que s’ha fet conjuntament amb l’INCAVI i el Departament d’Agricultura de la Generalitat– és pionera a tot l’Estat, ja que mai abans s’havia fet un projecte d’aquest tipus en tota una comarca sencera. “Aquestes bases ens permetran fer tractaments més encertats i estalviar l’ús de fitosanitaris que no siguin necessaris”, ha apuntat el president del CCAP, Xavier Lluch.

banda d’aquest projecte, el consell comarcal també ha donat a conèixer aquest dijous dos projectes més que s’iniciaran en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, un per afavorir la digitalització petits cellers, i que s’ha fet en coŀlaboració amb INNOVI, i l’altra per formar en noves tecnologies diferents sectors de la cadena agroalimentària del territori, com pot ser la restauració o l’administració.

L’Alt Penedès pot ser una àrea de referència, també en l’àmbit tecnològic, sense deixar de banda totes les altres baules de la cadena”, ha remarcat Xavier Lluch.

El pressupost per aquestes iniciatives és d’uns 400.000 euros i es duran a terme amb el suport de tots els municipis de la comarca, una unió que ha ressaltat Eva Menor, diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona.


Els pròxims mesos es donaran a conèixer la resta de projectes que s’estan treballant en el marc del programa provincial, que està dotat amb uns 10 milions d’euros i inclou 67 projectes, 12 dels quals enfocats al sector agroalimentari.

També et pot interessar

Comentaris