Vilafranca tindrà d’aquí a un any 12 allotjaments més per a la gent gran

08/02/2022 - 20:54h

L’Ajuntament preveu licitar a l’abril les obres de reforma de l’edifici del carrer Vidal número 5, que també tindrà espais comunitaris

Vilafranca tindrà, d’aquí aproximadament a un any, una dotzena de pisos més destinats a la gent gran, amb una distribució interior dels allotjaments totalment accessibles i espais comunitaris.

La iniciativa, inclosa dins el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç (PIICC), dut a terme per l’Ajuntament, preveu la reforma de l’edifici del carrer Vidal número 5, que forma part de l’antic Hospital Comarcal, on s’hi construiran els 12 allotjaments temporals destinats a gent gran.

En concret, el que es farà és la rehabilitació i reforma de les façanes i cobertes de l’edifici, es millorarà l’evolvent tèrmic i acústic de l’edifici i se substituiran les obertures exteriors, amb criteris d’estalvi energètic. A més, s’instaŀlarà la climatització i aigua calenta sanitària amb un equip d’alta eficiència energètica de tipus combinat amb aerotèrmia i plaques fotovoltaiques d’autoconsum.

Pel que fa als terminis, el projecte ja està aprovat i ara està a exposició pública, pendent d’iniciar licitació, que es preveu cap a l’abril, ja que està condicionat a la cessió de l’equipament i, aleshores, serà un any d’obres aproximadament. El pressupost és d’1,3 milions d’euros.

El regidor d’Urbanisme de Vilafranca, Francisco Romero, explica que aquests pisos es destinaran a gent gran perquè tenen prevista la venda dels pisos rehabilitats de la Casa Feliu, ja que consideren que són habitatges no pensats per entrar a formar part del parc públic perquè, segons Romero, són pisos “molt grans, amb un preu molt elevat i també moltes despeses de manteniment”. Per tant, vendran els 11 pisos de la Casa Feliu i els diners aconseguits –que creuen que poden superar el milió d’euros– els dedicaran a tenir pisos per a la gent jove, un altre col·lectiu vulnerable sobretot a l’hora d’adquirir habitatge.

A banda d’això, el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç té incloses moltes altres actuacions que ja s’estan tirant endavant i que canviaran força la imatge de la zona en qüestió.

Illa de vianants al carrer del Carme
Pel que fa al carrer del Carme, es planteja una urbanització integral d’un total de 1.439 m2 corresponents a la totalitat de la via, des del carrer de la Font a la plaça Josep Anselm Clavé, donant continuïtat a l’actual illa de vianants actual.

Així, s’ampliarà i enjardinarà l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, la qual cosa també implicarà una mobilitat més segura i sostenible al voltant dels centres escolars propers. El projecte suposa una inversió d’uns 521.000 € entre la urbanització i la renovació de la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua potable. Cal destacar que ara aquestes actuacions de clavegueram i aigua ja s’han fet i les obres es preveuen realitzar a l’estiu per tal de no interferir en l’entrada i sortida de les escoles.

Urbanització integral del carrer Banys
El projecte del carrer Banys, amb una inversió d’uns 242.000 € incloent-hi la renovació de la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua potable –que és el que s’està fent ara– suposarà la urbanització integral d’un total de 964 m² corresponents a l’actual carrer Banys, incloent-hi la cruïlla amb el carrer Sant Jaume.

També incorpora l’ampliació i enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, propiciant una mobilitat segura i sostenible per accedir al barri del Centre.

Mobilitat més segura a Sant Julià
Als carrers Sant Julià i General Prim es preveu urbanitzar de manera integral un total de 810,25 m2 corresponents al carrer Sant Julià com a connector del Centre amb el barri de Sant Julià, i de 424,86 m2 del carrer General Prim donant continuïtat a la rambla de Sant Francesc i l’espai de la Font dels Alls. Amb aquest projecte es facilitarà una mobilitat més segura i sostenible per accedir al barri del Centre. La inversió prevista en aquest projecte és d’uns 490.000 € incloent-hi també la renovació de la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable.

També et pot interessar

Comentaris