La Bisbal i Calafell participen en un programa pioner d’FP ocupacional dual en el camp de la logística

Presentació de la iniciativa en formació ocupacional a la Bisbal del Penedès.
08/02/2022 - 17:04h

La formació es farà a Calafell i les pràctiques, a l’empresa ID Logistics d’un polígon bisbalenc

La Cambra de Comerç de Tarragona, l’Ajuntament de Calafell, l’empresa ID Logistics i l’empresa Kiabi, amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, posen en marxa un programa de formació professional (FP) Ocupacional Dual pioner i únic a la comarca del Baix Penedès, que començarà aquest mes de febrer i tindrà una durada de 15 mesos.

Aquest programa, que va dirigit a 14 joves d’entre 18 i 21 anys, combinarà la formació professionalitzadora amb un contracte de treball de 12 mesos a l’empresa ID Logistics, de la Bisbal del Penedès. Els participants es formaran en les especialitats de mosso o mossa de magatzem, preparador o prepadora de comandes i carretoner o carretonera.

En aquesta primera edició, la formació es farà al municipi de Calafell i els participants es prepararan tot realitzant un Certificat de Professionalitat d’Activitats auxiliars de magatzem. També es formaran en competències transversals i competències digitals. Durant tot el programa els alumnes comptaran amb el suport d’una orientadora que els acompanyarà al llarg de tot el procés de formació i estada a l’empresa.

Atesa l’excel·lent acceptació que està tenint la Formació Professional en modalitat Dual, des de les entitats que formen part d’aquesta iniciativa, consideren que el programa serà tot un èxit i permetrà la qualificació e inserció laboral dels joves participants.

La selecció de candidats s’iniciarà aquesta mateixa setmana i les persones que hi estiguin interessades només cal que ens facin arribar les seves dades al correu fpodual@cambratgn.org o a través d’aquest enllaç: https://www.cambratgn.com/cursos-presencials/formacio/315-formacio-dual-en-logistica

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, ha destacat que “aquesta és una eina molt important per tirar endavant projectes professionalitzadors per a joves. Aquest programa de formació ocupacional és únic i pioner i està destinat a joves d’entre 18 i 21 anys”. Ferré ha explicat que, amb aquest programa, es contribueix a la formació de joves de la comarca del Baix Penedès, ja que “el fet de no continuar els estudis a partir de l’ensenyament obligatori, als 16 anys, més la falta de places als mòduls que s’ofereixen a la comarca i la falta d’ampliació d’aquest ventall d’estudis, fa que un preocupant nombre de joves es quedin a casa sense estudiar ni treballar”.

Ferré ha afegit que “aquest programa és fruit de la col·laboració público-privada entre la Cambra de Comerç de Tarragona, el SOC, els Ajuntaments de Calafell i La Bisbal del Penedès i l’empresa ID Logístics, ubicada a la Bisbal. Es tracta d’un projecte dual, de formació i feina remunerada, que és una bona eina per aquests joves. Estic convençuda que tindrà una bona acollida i que la seguiran altres accions destinades als joves”.

La regidora d’Ocupació de Calafell, Mònica Trepat, explica de la seva banda que “aquest és un projecte pioner a la comarca del Baix Penedès i estem molt contents de participar-hi d’una forma destacada”. Afegeix: “Encarregar-nos de la part de formació i orientació fa paleses les capacitats de Treball de Calafell i els seus diferents serveis”.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), i s’emmarca dins un ambiciós projecte a tot Catalunya que té com a objectiu de dur a terme un total de 61 iniciatives com aquesta, sis d’elles a les comarques de Tarragona, i una al Baix Penedès.

Cal destacar que, de totes les Cambres catalanes, només la de Tarragona prendrà part en aquesta iniciativa, justament impulsant la que tindrà lloc al Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris