Vilafranca i les Cabanyes, a un pas de connectar-se per un camí de vianants

07/02/2022 - 15:34h

L’itinerari que uneix les dues poblacions està gairebé enllestit ja que només queda plantar arbrat i la il.luminació

El camí de vianants que connecta Vilafranca amb les Cabanyes està a punt d’acabar-se i, per tant, les dues poblacions estan més properes que mai. Cal recordar que el primer tram es va construir l’any 2017 i arriba fins al camí d’accés a les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau i el nou tram el nou tram que s’està finalitzant arriba fins a la rotonda d’accés al nucli de Les Cabanyes, amb una longitud aproximada de 670 metres i allarga el tram actual fins al camí de Sant Jaume i Sant Pau amb les mateixes característiques, una amplada de 2,40m i comptarà també amb una zona de descans.

Aquesta setmana han fet una visita d’obres el regidor d’urbanisme, Francisco Romero, el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, que han explicat que el projecte també ha comportat la implantació en tot el tram, des de Vilafranca fins a les Cabanyes, d’un tanca de contenció d’acer recobert de fusta entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos i donar més seguretat. També està previst implantar balises lluminoses tipus led per marcar l’itinerari en tot el tram.

El nou tram té un pressupost de 510.028,32 euros finançats en gran part de la Diputació de Barcelona amb 379.979,79 euros (un 74%), 96.601,61 euros van a càrrec de l’Ajuntament de Vilafranca (19%) i 36.446,92 euros de l’Ajuntament de les Cabanyes (7%).
Es preveu que les obres s’acabin aquest primer trimestre de l’any, ja que tan sols resta la plantació d’arbrat i la il·luminació i acabar petits retocs en la urbanització.

Carril cap als Monjos
D’altra banda, el regidor també ha informat que les obres per fer arribar el nou itinerari de vianants i bicicletes fins al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos s’han reprès des de fa unes setmanes i van a bon ritme. A la tardor es va obrir el tram 1-3 d’aquest nou carril bici que comunica el nucli urbà amb els polígons de l’avinguda de Tarragona en direcció a Santa Margarida i els Monjos, que arriba fins a l’Hotel Air Penedès. Les obres que s’han reprès corresponen al tram que va des de l’hotel fins a la depuradora d’aigües residuals, sortejant les dues rotondes d’accés a l’autopista, fins al límit del terme municipal de Vilafranca. Els treballs també es preveu que s’allarguin fins a final d’aquest primer trimestre de l’any.

El regidor d’Urbanisme ha expressat la voluntat del govern municipal de seguir treballant i apostant per la mobilitat sostenible amb municipis de l’entorn i la reducció de les emissions i del canvi climàtic.

“Aquests dos itineraris eren els més complicats perquè s’havien de fer de nou. El proper serà la connexió amb la Granada, aprofitant vies de servei que ja no s’utilitzen amb motiu dels nous traçats de la carretera C-15. La solució es veu bastant factible i ara estem treballant una proposta tècnica per presentar a l’Ajuntament de la Granada”, ha comentat Romero.

Per la seva banda, Aureli Ruiz remarcava la necessitat que Vilafranca continuï millorant la interconnexió amb els municipis de l’entorn mitjançant bicicletes o vehicles de mobilitat personal com patinets.

També et pot interessar

Comentaris