Les Festes de Sant Raimon de Vilafranca tanquen amb el concert de Raimundo Amador al Teatre Casal

28/01/2022 - 10:00h

Va obrir les portes a la fusió amb Kiko Veneno juntament amb el seu germà Rafael Amador als anys setanta i va patentar el rock gitano amb Pata Negra

Per bé que el gruix de les Festes de Sant Ramon van tenir lloc els dos últims caps de setmana, enguany es va reservar la data del 28 de gener per al concert estrella amb el guitarrista Raimundo Amador, que no necessita presentació. Ningú ha barrejat el blues-rock i el flamenc com ell. Va obrir les portes a la fusió amb Kiko Veneno juntament amb el seu germà Rafael Amador als anys setanta i va patentar el rock gitano amb Pata Negra.

Nascut fa 62 anys a Sevilla, va formar el grup Veneno amb el seu germà Rafael i amb Kiko Veneno, però sobretot, és conegut per haver creat Pata Negra, grup de culte entre 1978 i 1990 que va fusionar el flamenc amb el blues. Durant els 45 anys que porta sobre els escenaris, Raimundo Amador ha tocat i gravat amb tants músics que és més fàcil enumerar amb qui no ho ha fet. Des dels inicis amb Veneno va obrir rutes per les quals molts altres continuen caminant darrere seu.

Carrera en solitari

Va estar també amb la formació Arrajatabla i a mitjan dècada dels anys noranta va iniciar una carrera en solitari que, de moment, l’ha portat a editar fins a 8 discs. L’últim 60 aniversario. Director en casa, és del 2019.
Era molt petit quan va participar al magnífic disc La Leyenda del Tiempo, de Camarón, i la seva carrera d’èxit ha estat envoltada de tota mena d’estel·lars col·laboracions: des de Carlos Santana o la islandesa Björk fins a la complicitat que va mantenir amb B.B.King, el qual va participar en el seu disc Gerundina el 1995 i amb qui quasi una dècada després va compartir tota una gira espanyola.

En paraules del mateix B.B.King: “Aquest home toca la guitarra millor que la majoria de nosaltres”.
El 3d8 va entrevistar Amador ara fa dos divendres, i el guitarrista explicava que els seus concerts són sempre imprevisibles. Ara bé, assegurava que el recital d’aquest vespre estarà format pel darrer disc que ha editat.

Últimes entrades

Les poques entrades que queden per a aquest concert que es farà al Teatre Casal de Vilafranca estan a la venda a través del web teatrecasal.com, i anticipades costen 12 € per als socis i 15 per al públic en general. El dia del concert el preu serà de 20 euros. L’aforament serà limitat.

També et pot interessar

Comentaris