La capella de Sant Joan acull “Retrats d’Història. Retrats emocionals de la història del teatre Casal”

27/01/2022 - 18:00h

Es recullen una vintena de vivències en un audiovisual del fòtograf Toni Galitó que es podrà veure fins al 27 de febrer

El Casal Societat La Principal de Vilafranca presenta aquest divendres a la capella de Sant Joan una mostra audiovisual amb el títol “Retrats d’Història. Retrats emocionals de la història del teatre Casal”, que s’emmarca en el centenari de la sala de la societat, un teatre que s’ha mantingut com el més gran de Catalunya de les seves característiques i que actualment esdevé una peça única del patrimoni arquitectònic del país.
Però més enllà de la fusta que el basteix, el Casal està forjat per centenars de milers de records; tants com els del nombre de persones que han passat per la sala al llarg d’aquests 100 anys i que hi han rigut, s’han enamorat, han après o han patit.

En el marc d’aquesta efemèride s’ha realitzat un treball de recerca per conèixer algunes d’aquestes històries humanes i traslladar a la imatge l’espai al que estan associades. Un treball realitzat pel fotògraf penedesenc Toni Galitó i l’equip tècnic de l’entitat, que ha permès endinsar-se en les vivències d’una vintena de testimonis que han despullat els seus records i emocions davant el fotògraf, per copsar una dualitat on, tan important és el relat com l’espai físic que conté aquell record.

La inauguració d’aquest projecte tindrà lloc avui, a les 20h, i comptarà amb la presència de Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Marcel Esteve, com a vicepresident de l’entitat i de Salvador Casals com a gerent. També hi seran presents Toni Galitó com a fotògraf autor de l’exposició, membres de la junta del Casal i Cristina Gallardo com a tècnica de projectes.

“Retrats d’història” es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al diumenge 27 de febrer. El horaris de visita són de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h
“Retrats d’història” és un projecte organitzat pel Casal Societat La Principal amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris