L’ANC critica el govern de Vilafranca “per no ser independentista”

20/01/2022 - 13:03h

L’entitat sobiranista lamenta, entre altres, que el consistori vilafranquí es negui a tirar endavant la sobirania fiscal

L’ANC de Vilafranca ha ofert aquesta setmana una roda de premsa on ha criticat durament el govern municipal “per no ser independentista”.

Segons l’entitat, el consistori es nega a tirar endavant la sobirania fiscal “perfectament legal, malgrat haver aprovat fins a tres vegades mocions en les quals es comprometien
a pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana”. L’entitat reconeix que ni la Generalitat ho està fent però que “si volem fer la República, tots ens hem d’arromangar”.

L’ANC també lamenta que, segons diu, el govern municipal de Vilafranca “no valora el Parc de l’1 d’Octubre, que va inaugurar en plena pandèmia, mig d’amagat, i sense cap gran mural que el dignifiqui i rememori el dia que Catalunya va posar l’Estat contra les cordes”.
També es queixen que el govern municipal “ni posa ni deixa posar estelades a la via pública. I que només, i després de moltes reclamacions, ha accedit a posar una única senyera en tota la vila. Quina enveja fan els pobles amb estelades a les entrades o espais ben visibles. Aquí, en canvi, ens multen per dur equip de so a concentracions al carrer o per penjar cartells independentistes als fanals”.


Des de l’ANC continuen afirmant que “quan no tens un govern municipal independentista, no tens un cartell de ‘Municipi Adherit a l’AMI’, Associació de Municipis x la Independència, malgrat formar-ne part”.

Finalment l’ANC critica el pacte de Junts amb “partits del 155 com el PSC, que està a govern municipal i, per desgràcia, no és una excepció puntual. Altres localitats com La Granada, Sitges, Figueres, Tàrrega o Sant Cugat del Vallès entre d’altres, Consells Comarcals o la mateixa Diputació de Barcelona, també els han donat l’espai polític que no van guanyar a les urnes. Pactes que serien totalment antinaturals per a independentistes”.

També et pot interessar

Comentaris