Mor als 52 anys l’activista vilafranquina Esther Ponsa

17/01/2022 - 17:56h

Va estar implicada en moltes entitats de defensa de Catalunya a la vila i membre de la junta nacional de Reagrupament

La matinada d’aquest dilluns ha mort als 52 anys per culpa d’una malaltia l’activista vilafranquina Esther Ponsa. Nascuda a Barcelona i amb arrels a Calders (Moianès), Ponsa vivia des de feia molts anys a Vilafranca i, de fet, els seus fills ja havien nascut a la vila.
Amb estudis de filologia anglesa, era cap d’exportació en diverses empreses de productes alimentaris i des de ben jove va ser una gran activista en defensa de les llibertats, de la llengua i de la cultura de Catalunya.


PUBLICITAT
  

Va ser membre de la JNC durant 14 anys i posteriorment militant de CDC, fins que el 2009 es va constituir Reagrupament Independentista, on es va associar i, de fet, també en va ser membre de la seva junta nacional.

Ponsa va ser una de les promotores del moviment els 10.000 a Brusel·les el 2009 i precursora de les consultes per la independència a tot el país, que a Vilafranca es va celebrar el 13 de desembre de 2009 i de la qual també en va formar part com a organitzadora.


A més, va estar vinculada en moltes altres entitats: Comissió 11 de Setembre – Marxa de Torxes, Plataforma per la llengua, membre de la Junta d’Òmnium Cultural Alt Penedès del 2015 al 2018, l’ANC i la Plataforma pel Dret a Decidir, entre altres.

També et pot interessar

Comentaris