Roben més de dos-cents ordinadors en dos centres educatius de l’Alt Penedès

Imatge d’arxiu d’una detenció a càrrec dels Mossos d’Esquadra. (Foto: Mossos)
13/01/2022 - 20:15h

A Sant Sadurní, el cap de setmana de Cap d’any van sostreure més de cent equips informàtics i a l’institut de Gelida, una setantena

La província de Barcelona ha viscut aquestes festes de Nadal alguns robatoris de material informàtic en centres educatius. Dues de les escoles afectades són de l’Alt Penedès. Tal com ha pogut saber el 3d8, Sant Sadurní i Gelida estan en la llista dels municipis on s’han produït aquest tipus de fets delictius, amb robatoris a l’IE Jacint Verdaguer de la capital del cava i l’institut de Gelida.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat que a l’escola sadurninenca el robatori va tenir lloc el cap de setmana de Cap d’Any, mentre que a Gelida es calcula que es van produir entre l’1 i el 4 de gener.


A l’IE Jacint Verdaguer de Sant Sadurní els lladres es van endur 111 equips informàtics, entre els quals n’hi havia una cinquantena de nous, i a Gelida es van sostreure una setantena d’ordinadors. A més d’aquestes dues poblacions de l’Alt Penedès, altres ciutats com Castelldefels o Cubelles -una escola d’aquesta població no ha pogut reprendre les classes després de les vacances de Nadal per aquest fet- també han estat víctimes de robatoris d’aquest tipus.


Tal com han explicat fonts de la policia autonòmica, el modus operandi dels robatoris ha estat més o menys igual en tots els casos. Els lladres van manipular el quadre de llums dels centres educatius per inhabilitar l’alarma, i així poder accedir a les instal·lacions sense problema.

Una vegada dins les escoles, els lladres van forçar a cops els armaris on es guardava el material informàtic. A Gelida, per exemple, es calcula que es van obrir una desena de portes a cops de mall, han declarat fonts de l’Ajuntament.


Els Mossos estan investigant actualment els robatoris.

També et pot interessar

Comentaris