Aquest cap de setmana comencen unes festes de Sant Raimon limitades per la pandèmia

13/01/2022 - 09:18h

Aquest cap de setmana comencen les festes de Sant Raimon 2022 que la pandèmia de la Covid-19 deixarà a mig gas. “La volíem fer grossa aquest any i no hem pogut, a veure si ho podem fer l’any que ve”, ha deixat anar Raimon Bové. I és que els organitzadors, l’Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes ja van anunciar l’ajornament d’alguns actes, entre ells el macroconcert que havien de fer precisament aquest dissabte Els Pets, Buhos, Suu i Massa. Tampoc es podrà fer el sopar del Bitllet, previst per avui ni el concert posterior que havien de fer La Fresca & Tiramisuuu’s. Finalment, el castell de foc que estava previst per avui a la plaça Penedès, a les 9 del vespre s’ha traslladat a demà dissabte. Uns actes però que començaran a les 5 amb una tarda infantil que organitzen els esplais de la Vila a la plaça Jaume I amb jocs de rol per a joves, jocs de danses per a infants i berenar per a tothom. I abans del castell de foc, que anirà a càrrec d’Els 3 Mosqueters, l’església de Sant Francesc acollirà el concert d’Essència de Gospel amb aforament limitat i amb entrada gratuïta.

PUBLICITAT

Havent-se suspès també el concert d’havaneres, els actes de diumenge seran la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia a la rambla de Sant Francesc. Una hora abans tothom qui s’apunti al 669 287 539 podrà gaudir d’una visita guiada al Castell de Sant Raimon de Penyafort, al municipi de Santa Margarida i els Monjos.
La resta d’actes ja seran pel proper cap de setmana dels quals ja n’informarem a la propera edició.

El concert estrella

Aquest any les Festes de Sant Raimon incorporen un concert per al 28, més enllà dels dies establerts habitualment.
El guitarrista Raimundo Amador no necessita presentació… Ningú ha barrejat el blues-rock i el flamenc com ell. Va obrir les portes a la fusió amb Kiko Veneno juntament amb el seu germà Rafael Amador als anys setanta i va patentar el rock gitano amb Pata Negra.

Durant els 45 anys que porta sobre els escenaris, Raimundo Amador ha tocat i gravat amb tants músics que es més fàcil enumerar amb qui no ho ha fet. Des dels inicis amb Veneno va obrir rutes per les quals molts altres continuen caminant darrere seu.

Era molt petit quan va participar al magnífic disc “La Leyenda del Tiempo” de Camarón i la seva carrera d’èxit ha estat envoltada de tot tipus d’estel·lars col·laboracions: des de Carlos Santana o la islandesa Björk fins a la complicitat que va mantenir amb B.B.King, el qual va participar en el seu disc “Gerundina” el 1995 i amb qui quasi una dècada després va compartir tota una gira espanyola.

En paraules del mateix B.B.King: “Aquest home toca la guitarra millor que la majoria de nosaltres”.
Les entrades per aquest concert que es farà al Teatre Casal de Vilafranca estan a la venda a través del web teatrecasal.com i anticipades costen 12 € per als socis i 15 per al públic en general i el dia del concert el preu serà de 20 euros. L’aforament al concert serà limitat.

Concurs Instagram

Durant tots els dies de les festes de Sant Raimon 2022 s’ha obert un any més el concurs per Instagram. Així, amb l’etiqueta #raimons2022 el primer premi guanyarà un sopar al restaurant Cal Ton de Vilafranca, el segon premi dues entrades per assistir a un espectacle del teatre Cal Bolet i el tercer premi rebrà una visita per a dues persones a la Ruta Modernista de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris