Berenguer Montserrat protagonitza el concert d’orgue de Sant Esteve a Vilafranca

22/12/2021 - 12:00h

El concert degà de la música d’orgue a Catalunya, que se celebra gairebé ininterrompudament cada festivitat de Sant Esteve a la Basílica de Santa Maria des de l’any 1947, enguany anirà a càrrec del jove músic vilafranquí i organista de les Parròquies de Vilafranca, Berenguer Montserrat, al qual aquest setmanari ha entrevistat a la pàgina 2.
El concert de diumenge, a les 12.45h, serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al concert i al manteniment de l’orgue i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Parròquia de Santa Maria.

Berenguer Montserrat oferirà un programa breu, com és habitual en aquest concert, de música alemanya, francesa, basca i catalana, amb obres dels compositors Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Brahms, Louis James Alfred Lefébure-Wélly, José María Beobide i Francesc Civil. La interpretació es podrà seguir a través de la pantalla gegant instal·lada a la nau de la Basílica.

PUBLICITAT

Nascut a Vilafranca del Penedès el 1995 als quatre anys comença els estudis de música a l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet de Vilafranca i als set inicia els de piano i llenguatge musical amb Montserrat Ríos. Dos anys més tard inicia els estudis d’orgue amb Jonatan Carbó, amb qui continua posteriorment al Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Ha assistit als cursos de formació d’organistes d’Església impartits al Monestir de Montserrat amb els professors P. Jordi-Agustí Piqué, Ana Aguado i Juan de la Rúbia, d’entre d’altres, Igualment ha participat en cursos d’orgue arreu de l’estat espanyol amb els professors Michael Radulescu, Ludger Lohmann, Montserrat Torrent, Roberto Fresco, Ronald Dopfer, Thomas Lacôte i Joan Paradell. entre d’altres.

Ha realitzat nombrosos concerts com a solista i com a organista acompanyant d’agrupacions orquestrals i formacions corals. Ha estat guardonat amb el primer premi ex aequo en el Concurso Nacional de Órgano “Francisco Salinas – VIII Centenario de la Catedral” a Burgos aquest mateix any.

Des de 2004 és organista titular de les Parròquies de Vilafranca i ha compost diferents obres i harmonitzacions de peces del repertori folklòric i popular local. També ha col·laborat activament en treballs de restauració i construcció d’orgues. És cofundador de l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca dedicada a la conservació dels instruments de la zona i a la divulgació de la música per a orgue. Graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Barcelona, actualment cursa els estudis superiors d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el mestratge d’Óscar Candendo.

Com a mesures de protecció contra el Covid, segons les indicacions de les autoritats sanitàries, l’aforament estarà limitat i serà obligatori l’ús de mascareta, la neteja de mans en entrar a la Basílica i el manteniment de les distàncies de seguretat.

També et pot interessar

Comentaris