El vendrellenc Marc Ràdua, segon del món d’esquí de muntanya

Marc Ràdua, a l’esquerra, al podi de la Copa del Món d’esquí de muntanya.
21/12/2021 - 20:00h

El vendrellenc Marc Ràdua Ivern –que fa anys que resideix al poble de Claverol (Pallars Jussà)– va proclamar-se sotscampió del món d’esquí de muntanya en la modalitat Sprints a la Copa del món celebrada dijous passat a Ponte di Legno, als Alps italians.

Hi va acudir arran dels primers llocs aconseguits al Campionat d’Espanya celebrat prèviament a Sierra Nevada (Granada). Aleshores havia guanyat la medalla d’or en la modalitat d’Sprints i la de plata en esquí Vertical. A més, en l’esquí de muntanya hi ha una tercera modalitat, la d’Individual.

PUBLICITAT

L’Sprint és una prova ràpida en què la potència de l’atleta juga un paper important. La prova consisteix en una fase classificatòria, en la qual 12 participants passen a semifinals. La final (en què Marc Ràdua va quedar en segon lloc) la disputen 6 esquiadors.

En la categoria femenina va guanyar una esquiadora catalana, Maria Costa de Santpedor, la qual, juntament amb Ràdua i Ot Ferrer, de Berga, formen part de la selecció espanyola d’esquí de muntanya i del Centre de Tecnificació Esportiva de Catalunya (CTEMC).


Les properes competicions en què participarà l’esquiador del Vendrell són la Copa del Món que es disputarà al gener a Andorra i el Campionat d’Europa que es farà a Boí Taüll al mes de febrer.

També et pot interessar

Comentaris