La biblioteca del Mas i Perera, Premi Nacional de Bones Pràctiques

21/12/2021 - 16:22h

L’escola vilafranquina ha estat guardonada pel Ministeri de l’Educació pel foment de l’ús de la biblioteca escolar

L’escola Mas i Perera de Vilafranca ha guanyat el Premi Nacional de Bones Pràctiques que atorga el Ministeri d’Educació i Formació professional adreçat a centres escolars amb el projecte “L’essència de l’escola: una forma de ser, veure i entendre l’educació. La biblioteca de l’escola Mas i Perera”. El guardó suposa un reconeixement important pel centre a més d’una dotació econòmica de 10.000 euros.

Ja fa anys que a l’escola, juntament amb l’AMPA, es fomenta activament l’ús de la biblioteca escolar i d’altres espais del centre i de l’entorn com a recursos d’aprenentatge. Es porten a terme un seguit d’actuacions globals encaminades al foment de la lectura i l’escriptura i a la promoció de les alfabetitzacions múltiples que desenvolupen les habilitats comunicatives i el pensament crític de l’alumnat.

Un dels objectius és crear un ambient lector a l’escola que vagi més enllà de la biblioteca de l’escola. Al pati, a les aules, als passadissos… els llibres tenen molt més protagonisme i es respira un ambient lector, imaginatiu i creatiu que contagia a tota la comunitat educativa.
Segons apunten des del centre, premiant aquest projecte es valora l’important paper que té la biblioteca en el procés d’aprenentatge i l’oportunitat que ofereix per a la igualtat de participació, accés a la informació i contribució a la vida cultural independentment del context sociocultural familiar.

A més a més, aquest curs el projecte la Biblioteca de l’Escola és un dels 6 centres d’àmbit català escollits per a participar en el projecte Erasmus+ Puntedu del Departament d’Educació.
La directora del centre, Iolanda Bertran, vol primerament felicitar tota la comunitat educativa perquè ha estat un “treball en equip” i apunta que cada cop fan activitats més diverses enmarc de la biblioteca i que és un orgull rebre un reconeixement a tota aquesta feina.

També et pot interessar

Comentaris