Palmadotze inaugura demà una exposició del pintor Joan Hernández Pijuan

Fragment “Del jardín XXI, 1997, aiguatinta”, edició: 25, 135 x 108 cm. | palmadotze
17/12/2021 - 11:00h

La galeria Palmadotze inaugurael aquest dissabte (12h) la tercera exposició individual de Joan Hernández Pijuan (Barcelona, 1931-2005) a l’espai de la galeria a la seu de Mas Pujó. Un dels pintors més rellevants de l’àmbit artístic nacional de la segona meitat del segle XX. Han passat gairebé trenta anys de la seva primera exposició a Palmadotze a Vilafranca del Penedès, i l’interès i la fascinació per la vida i obra d’aquest artista continuen vigents i són objecte de contínues revisions, ja sigui en exposicions com en catàlegs i publicacions. L’exposició reuneix una selecció d’obres sobre tela i paper realitzades entre 1980 i 2000 per Joan Hernádez Pijuan. Unes propostes on va conrear un llenguatge pictòric íntim i on el color, és un dels protagonistes, tractat amb gran elegància i misticisme.
Informalism

També, la gradació tonal, lestextures i les ressonàncies de llum són elements propis del seu treball, que als anys vuitanta hi va incorporar formes com el perfil d’un xiprer, els solcs de l’arada, sense abandonar mai l’abstracció. A finals dels vuitanta, Hernández Pijuan va retornar a l’informalisme desenvolupant una pintura que es va acabar caracteritzant per l’ús d’una paleta només blanca i negra. Amb una obra atmosfèrica i de gran austerita. Tal com es podrà veure a la exposició, l’artista transforma la pintura en un exercici d’espiritualitat i contemplació interior. En aquesta exposició les obres d’Hernández Pijuan estan acompanyades per els projectes lumínics del creador Antoni Arola (Tarragona, 1960)

L’interès d’Arola per l’eterna i contínua recerca de la bellesa, inspirada en les cultures ancestrals i en la seva particular visió de la llum, li confereixen una versatilitat singular que filtra a través de cada disseny que presenta. Els projectes actuals que desenvolupen, estan cada vegada més, a camí entre l’art i el disseny i són propostes artístiques on la llum i el color són eixos vertebradors per a conquerir l’espai. La llum i el color precisament son dos elements comuns en el treball d’aquests dos creadors i que en aquest projecte artístic van de la mà i són un punt de connexió. Hernández Pijuan afirmava que els colors de les seves obres no existirien sense la llum. Antoni Arola per la seva part, compon llum amb la qual escriu notes i descriu ritmes i harmonies lumíniques. Una ocasió, doncs, per veure la llum que componen les obres d’Hernández Pijuan amb la mirada d’Antoni Arola. L’exposició es podrà visitar fins al 27 de febrer.

També et pot interessar

Comentaris