El vilafranquí Jesús Castillo presenta el seu primer llibre de relats

17/12/2021 - 10:00h

Jesús Castillo Prado presentarà el seu primer llibre de relats Llums de far i converses de barana, publicat a l’editorial Neopàtria, en una marató d’actes al mes de desembre. La primera presentació serà aquest divendres, a les 19h, al Centre Artístic Penedès l’Agrícol de Vilafranca, a càrrec de Miquel Cartró, poeta, i Toni Bonet, escriptor i representant de l’editorial.

Poc convencionals

Llums de far i converses de barana és un conjunt de 120 relats breus poc convencionals. La majoria són reflexions del protagonista, un faroner -l’autor en diu farer -, a través de converses amb la barana del far o amb Elna, escultura de l’artista igualadina Teresa Riba, creada per compartir-la i a la seva manera ajudar la gent, o inspirat en versos del Llibre d’Amic e Amat de Ramon Llull.

El farer, melodramàtic i narcisista, escriu el seus pensament, els seus silencis, les seves dèries en fulls de llibreta, com si fos un diari, per deixar constància de la seva existència. Són relats poc convencionals que parlen d’amor i desamor, eròtics o erotitzants, i ni una cosa ni l’altre. L’autor escull el far per la seva gran simbologia, com a generador de positivitat, pel seu magnetisme. Les converses amb el far i amb Elna alliberen el farer de pensaments que el pertorben. Sorgeix el seu far interior i escriu, amb claredat, eclèctic, amb un llenguatge propi ple de metàfores, sense cap més propòsit que llençar i omplir el mar ampolles de vidre plenes de missatges.

Jesús Castillo Prado (Vilafranca del Penedès, març de 1972). És llicenciat en historia i Graduat Superior en arxivística. En l’àmbit de la recerca històrica ha participat en la publicació de diversos treball i també i ha participat en l’elaboració de diversos capítols de la sèrie Retalls d’història, emesa per la Xarxa de televisions locals. Llums de far i converses de barana (Neopàtria, 2021) és el seu primer treball publicat de narrativa. Actualment treballa d’arxiver a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. És aficionat a l’esport, membre de l’entitat Correm per la terra.

També et pot interessar

Comentaris