Ernesto Ginebra, Raimon Escofet, Sandra Castaño, Mariona Gusi i Felip Ortega, administradors de l’FM 2022

D’esquerra a dreta, Ernesto Ginebra, Raimon Escofet, Sandra Castaño, Mariona Gusi i Felip Ortega
16/12/2021 - 20:27h

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentar aquest dijous al vespre, en el moment de tancar l’edició en paper del 3d8 d’aquesta setmana, els cinc administradors de la festa major de Vilafranca de l’any vinent. Els organitzadors de la més típica del 2022 són Mariona Gusi, Ernesto Ginebra, Sandra Castaño, Raimon Escofet i Felip Ortega.

Qui és qui?
Mariona Gusi té 25 anys i treballa al Registre de la Propietat de Vilafranca. és jurista i té estudis en ciències polítiques i filologia catalana. Va treballar dos anys a l’entitat Òmnium Cultural. És copropietària del celler familiar vilafranquí Caves Torres Prunera. Ha estat monitora durant set anys del GEP, actualment forma partde la junta de la Casa de Colònies de Penyafort i és consellera nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya. De petita va participar activament a la Capta, vaballar sis anys a la Festa Major dels Petits com a pandereta. En l’actualitat, forma part del Ball de Cotonines. Viu al barri de la Barceloneta-Sant Magí.

Ernesto Ginebra té 33 anys, treballa com a coordinador de menjador i d’extraescolars. És director del casal d’estiu del Consell Esportiu de l’Alt Penedès i membre de la comissió que organitza els actes del Carnaval de Vilafranca i entrenador de diversos equips de bàsquet al Club Esportiu Xamba. Va fer d’estaquirot al Ball de les Gitanes, entre el 2011 i el 2016 i no ha deixat d’estar-hi vinculat. Viu al barri del Centre.

Sandra Castaño té 45 anys, treballa com a tècnica administrativa i comercial del departament de vendes de Cellers Maset i col·labora a la cooperativa FsoGarrigues. És membre dels Castellers de Vilafranca, viu apassionadament la Festa Major i ha col·laborat amb els administradors d’anteriors edicions, a la Capta, a la parada i en diversos actes.

Raimon Escofet té 50 anys i és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UAB. Treballa com a docent per a la Generalitat i ha fet de professor a l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurní d’Anoia i als col·legis Sant Ramon de Penyafort i Sant Josep de Vilafranca.
És administrador i gerent de Penedès Languages S.L., Robotix Penedès S.L. i del Centre d’Estudis Parèntesi. Actualment és president del patronat de laFundació Esportiva Atlètic Vilafranca.
Viu al barri de Sant Julià

Felip Ortega té 47 anys.Enginyer tècnic en telecomunicacions, MBA i Màster en Direcció i Gestió de les Tecnologies de la Informació. Director d’auditoria de Sistemes d’Informació al Banc Sabadell. Va ser membre del Ball de les Gitanes, entre els anys 2000 i 2005 i dels Xicots entre els anys 2000 i 2009 on va desenvolupar funcions de secretari i sots-president. És membre del Ball de Malcasats. Forma part del Consell de la Festa Major des de l’octubre de 2021. Viu al barri de les Clotes.

A la primera trucada de l’alcalde

L’alcade de Vilafranca, Pere Regull, ha reconegut que feia temps que a la vila corrien rumors en el sentit que s’allargava el nomenament dels administradors de la festa major del 2022, però que quan va endegar el procés de trucades per proposar-los la tasca “aquest dilluns passat, em van dir que sí a la primera”.

Regull ha dit en la roda de premsa de presentació que en l’organització de ‘la més típica’ “hi ha moments tensos i divertits, perquè la festa major no és una cosa freda i administrar-la és una tasca molt important i els administradors han de tenir una capacitat de treball en equip, iniciativa i ser gent brillant”. “Amb aquests administradors es conjuga tot”, ha conclòs l’alcalde vilafranquí.

Reaccions inicials del quintet

En les seves primeres declaracions davant la premsa, el quintet festamajorenc ha reconegut que es van decidir ràpidament per acceptar la proposta i que els suposa “un honor” el repte. “Ja m’estava emocionant quan vaig rebre la trucada de l’alcalde”, ha apuntat Ernesto Ginebra.

“No m’ho vaig ni pensar ni ho vaig consultar, perquè una oportunitat així no es pot deixar escapar”, ha dit Sandra Castaño.

De la seva banda, Mariona Gusi ha dit que quan li va proposar de ser administradora l’alcalde “em vaig posar a plorar i em va dir: ‘I la resposta, quina és?’. Viure la festa major des de dins és un privilegi”.

Raimon Escofet ha explicat divertit que “em pensava que em fotrien una bronca per un tema de l’Atlètic, però quan ho vaig saber vaig pensar: ‘cap problema, perquè és una oportunitat única”.

Finalment, Felip Ortega ha destacat que també va decidir-se ràpidament per acceptar el càrrec d’administrador i ha estat l’únic a referir-se a la pandèmia del coronavirus. “La mesura de complica-nos la vida la tenim cadascú, però el resultat dels anteriors administradors ha estat més que notable”.

També et pot interessar

Comentaris