Els Raimons portaran Raimundo Amador a Vilafranca

Presentació del programa de les Festes de Sant Raimon 2022 a Vilafranca, amb l’actuació estelar prevista de Raimundo Amador.
14/12/2021 - 20:31h

Raimundo Amador, un dels millors guitarres del món, actuarà al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès el proper divendres 28 de gener, en el darrer acte de les Festes de Sant Raimon del 2022.

De fet, el concert del genial artista sevillà i del qual un dels millors guitarristes de la història, BBKing, va dir que “és qui toca millor la guitarra de tots els que pugem a un escenari”, serà l’acte que tancarà el programa de les festes d’hivern vilafranquines, el gruix de les quals serà entre divendres 14 de gener i diumenge 23.

El concert de Raimundo Amador a Vilafranca ha estat anunciat aquest dimarts al vespre, a la roda de premsa de presentació de la programació completa i sobre el qual Raimon Bové ha apuntat que serà “el Concert dels Raimons”.

Les entrades per a aquest espectacle es posen a la venda aquest mateix dimecres, al Casal Societat La Principal i també per internet (www.teatrecasal.com). El preu de les entrades anticipades serà de 15 euros, mentre que a la taquilla -sempre i quan quedin tiquets en un aforament de 750 espectadors tots asseguts- costaran 20 euros i els socis i sòcies del Casal tindran un preu de 12 euros si adquireixen l’entrada anticipada.

Raimundo Amador va començar a tocar la guitarra a la seva Sevilla natal als 12 anys i ha tocat amb molts dels grans artistes de renom mundial. Inicialment va acompanyar Fernando de Utrera en ‘tablaos’ de flamenc i va conèixer i fer amistat amb alguns dels millors artistes del gènere, com Camarón de la Isla i Paco de Lucía.

En la dècada dels anys setanta va formar el grup Veneno amb Kiko Veneno, que precisament va actuar a Vilafranca ja fa uns anys, per la festa major del 1995; i el seu germà Rafael.

Algunes novetats

D’entre la programació sencera de les Festes de Sant Raimon 2022 destaca, per exemple, que hi haurà 23 actes en 7 dies d’activitats i que abarcaran un parell de caps de setmana. A més d’aquest concert que s’ha conegut aquest dimarts, fa setmanes que ja es va presentar el Festival dels Raimons que es farà dissabte 15 de gener i on actuaran Els Pets, Buhos, Suu i Massa, al Pavelló Firal; la recuperada Festa dels Raimons a Cal Bolet (dia 22), la presentació del conte ‘Tu, Rai!’, de Dolors Rovira (el mateix dia 22 i inspirat en els Raimons); i visites guiades gratuïtes, amb reserva prèvia, al Castell de Sant Raimon de Penyafort de Santa Margarita i els Monjos (dies 16 i 23 de gener).

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, ha lloat públicament l’organització d’aquestes festes per part de l’Agrupació de Raimons des del 1989, l’èxit de contractar l’estrella mundial que és Raimundo Amador i, per exemple, la inventiva que tenen els Raimons per posar, per exemple, el nom de Tast de Raïmons (amb dièresi) fent un joc de paraules entre el nom de pila i el raïm.

També et pot interessar

Comentaris