Puigdàlber estrena el drac ‘La Plaga’, obra de l’escultura Dolors Sans

09/12/2021 - 18:19h

Fa uns dies es va presentar a Puigdàlber el nou drac “La Plaga”, dissenyat i construït per l’escultora de la festa vilafranquina Dolors Sans.
L’acte es va emmarcar dins dels actes de la festa major, i l’estrena va està acompanyada pels diables de Puigdàlber davant d’un nombrós públic a la plaça de l’Ajuntament. La creació del drac és una iniciativa de la nova associació anomenada La Plaga i és la primera imatge festiva de la població.

El drac és una mosca en referència a una dita sobre la presència d’aquests insectes a la festa major de Puigdàlber. Fins i tot hi ha qui diu que mengen els canelons amb mosques o també en diuen “la festa major de les mosques”.

Una altra llegenda comenta que la festa major de Puigdàlber, que és la última de l’any del Penedès, és on van a morir les mosques i que neixen a Sant Pau d’Ordal, que és la primera festa major de l’any.

El disseny de Dolors Sans és una mosca vulgar amb tots els trets que la caracteritzen: sis potes, una mandíbula prominent amb unes pinces, dos grans ulls de facetes de color vermell que estan il·luminats i unes ales translúcides tant grans com tota la mosca. Tot el cos està gravat amb una textura i disposa de grans pèls negres. El pintat és expressionista recalcant el volums i destacant les diverses parts de la bèstia per tal de potenciar els seu aspecte ferotge propi d’un drac. Disposa de 9 punts de foc, és per a un portador i pesa 45 quilos. Des de la mandíbula a la cua mesura quatre metres.

També et pot interessar

Comentaris