Tornen els Falcons de Vilafranca

09/12/2021 - 12:44h

Després d’un any de no poder-lo celebrar, els Falcons de Vilafranca van tancar dimecres els actes del seu 62è aniversari, que van poder commemorar amb gairebé normalitat tot i que una de les activitats més populars, el Rally Falconer, encara no es va poder dur a terme per precaució davant l’onada de contagis de Covid-19.

L’aniversari va començar divendres, dia 3, amb el pregó a càrrec de Marta Martínez i va continuar dissabte amb un vespre gastronòmic i el dia 6 va ser el torn per als més petits.
Un dia abans, però, diumenge dia 5, va arribar un acte molt esperat: el 32è aniversari del primer correfoc a Vilafranca, amb el Ball de Diables de la vila que feia el seu primer correfoc des de la pandèmia. Hi havia ganes i el públic va respondre, tot i l’intens fred. La col.laboració entre Falcons i Diables va ser aplaudida ja que la colla vilafranquina va entrar a plaça com si portessin el foc sagrat pels diables i, a més, van fer una petita actuació després del correfoc, a la plaça Jaume I, mentre els diables petaven les seves últimes carretilles.

I, com cada any, el dia 8 de desembre va ser el torn per una de les actuacions més importants, la que celebren al Casal i que aplega falconers i exfalconers. Tothom en tenia moltes ganes després d’un any sense poder-se celebrar.
Així, al punt de les 12 van iniciar una cercavila i una tronada que va donar inici a l’actuació al Casal.

El cap de tècnica dels Falcons , Oriol Udina, explica que la colla no va portar les grans construccions que acostumaven a portar abans de la pandèmia però que, així i tot, està molt content pels resultats perquè eren un bon gruix de gent i perquè cap figura va caure.

Els de la faixa verda van començar descarregant dues escales de vuit simultànies per tal que pogués pujar el màxim nombre de persones. Segons Udina, la colla tenia bé l’escala de 9 però van considerar que era millor fer-ne dues de vuit per fer participar més gent.
Després van alçar 11 pilars de tres; dues pires 5×4 i 5×5 simultànies; una piràmide drets de 5, una de 4 i un retaule, que és una de les figures més antigues de la colla, que van voler mostrar en forma d’homenatge als fundadors de la colla.

A més el públic del Casal també va poder veure dues torretes i un 3d6 i, finalment, dos ventalls grans i tres petits i un vano de cinc , format per dos pilars de 4 i un pilar de cinc.

Udina es mostrava després de l’actuació molt content per com havia anat l’aniversari, ja no només perquè s’havien pogut reunir tots després d’un any sense celebració – i prop de dos anys de pandèmia- sinó perquè no havia caigut cap figura, cosa que sí que va passar fa dos anys – en l’últim aniversari que van poder commemorar- i que els va deixar un mal regust de boca. Així doncs, ara ja pensen a poder fer l’any que ve una temporada normal i celebrar-ne 63 al 100%.

 

També et pot interessar

Comentaris