Manel Alías presenta el llibre ‘Rússia, l’escenari més gran del món’

01/12/2021 - 10:00h

El corresponsal de TV3 serà a Vilafranca dijous en una conversa amb Txell Feixas

Aquest dijous, a les 19 hores, l’Escorxador acollirà la presentació del llibre Rússia, l’escenari més gran del món, de Manel Alías, corresponsal de TV3 a Moscou. Un recull d’històries sorprenents d’aquest país inabastable. L’acte girarà al voltant de la conversa que mantindran l’autor amb la també periodista de TV3, la penedesenca Txell Feixas, autora del llibre Dones Valentes.

El periodista Manel Alías és el primer corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou. Durant tots aquests anys de notícies i reportatges, ha recorregut la immensitat de Rússia recollint històries extraordinàries que no cabien en una crònica, però que ajuden a entendre el país en tota la seva complexitat. Una nena de cinc anys que va contemplar astorada, mentre plantava patates amb l’àvia, l’aterratge de Iuri Gagarin, el primer cosmonauta de la humanitat. El DJ radioactiu que feia oblidar amb la seva música la mort segura que assetjava els liquidadors de Txernòbil. La dona de fer feines que ha esdevingut alcaldessa per sorpresa en una petita població.

La imatge bellíssima de l’àvia que patina cada dia sobre el llac Baikal. Les peculiaritats i la duresa de la vida a la zona habitada més gèlida del planeta… L’autor rastreja amb olfacte de reporter els grans temes que singularitzen aquest país de guerra i poesia, però també els fets quotidians més pròxims, els que afecten els seus veïns i a ell mateix, i que resulten igualment potents als ulls delslectors. Història, literatura, política, tradició, clima extrem, conflicte i una bellesa autèntica, singular, feta de paraules i testimonis. Aquesta és la matèria primeraa sobre la qual Manel Alías construeix el relat polièdric d’un territori i una gent fascinants.

També et pot interessar

Comentaris