El CCBP demana al SOC més polítiques actives per generar ocupació el 2022


El president comarcal, Joan Sans, també ha demanat incidir en l’oferta formativa per tal de reduir l’atur
El president del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Joan Sans, ha demanat als representants del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i a la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Sofia Moya, que es tinguin en compte les necessitats urgents de la comarca per tal de generar ocupació, ampliar l’oferta formativa i reduir l’atur comarcal.
Així ho ha fet saber aquest dijous a la reunió que ha mantingut a la seu del CCBP amb Sofia Moya i Manolo Garcia, cap del Servei Territorial d’Ocupació a Tarragona. Per part del CCBP també hi han assistit Miguel Ángel Perín, conseller de Promoció Econòmica; Christian Martínez, conseller d’Ocupació; i el responsable d’Ocupació, Joan Maria Diu, entre d’altres participants.
Durant el transcurs de la reunió s’hi han exposat les necessitats d’una comarca fortament castigada pel tancament d’empreses i que registra unes xifres d’atur molt elevades des de fa molt de temps.
Les principals demandes han estat la creació de nous programes d’ocupació pel 2022, obtenir més recursos per al foment de plans d’ocupació (Treball i Formació), entrar en programes de promoció de l’ocupació com l’Enfeina’t o el programa 7 Comarques i la continuïtat del Pla de Reactivació Econòmica, a més de recursos humans i econòmics per poder atendre les demandes de la població.
En els darrers 10 anys i fins a l’actualitat, el Baix Penedès és la comarca amb la taxa d’atur registral comarcal més alta de Catalunya. Tot i que als darrers anys (2018 i 2019) hi havia una certa recuperació del mercat laboral, aquesta tendència es trenca novament al mes de març de 2020, amb l’inici de la pandèmia del COVID-19 fins l’estiu de 2021.
Des d’aleshores s’ha traduït novament en un sostingut empitjorament del mercat laboral encadenant els darrers 6 trimestres un repunt important en l’atur.
La comarca del Baix Penedès es situa doncs en termes generals amb un diferencial permanent superior d’atur d’un 5% respecte l’evolució de Catalunya, i també del Camp de Tarragona.
La comarca del Baix Penedès es situa doncs en termes generals amb un diferencial permanent superior d’atur d’un 5% respecte l’evolució de Catalunya, i també del Camp de Tarragona.
En xifres, l’octubre de 2021 hi havia 7.814 persones desocupades registrades, amb aproximadament un 60% del total de persones aturades amb més d’un any a l’atur.
Segons el nivell d’estudis, el 90% dels aturats registrats tenen un nivell d’estudis primaris o secundaris, mentre que el 10% restant té un nivell d’estudis post secundaris, universitaris o superior.