El Subirats Tasta’l torna al carrer amb espais més amplis i moltes novetats

Imatge de la mostra Subirats Tasta’l. FOTO: AJUNTAMENT
25/11/2021 - 18:05h

La mostra de vi, gastronomia i productes de la terra ocuparà diumenge els carrers de Sant Pau d’Ordal amb més de 40 expositors

Subirats ja ho té tot a punt per acollir, aquest diumenge, una nova edició del Subirats Tasta’l. Després d’un any en blanc per la pandèmia, la mostra de vins, caves, gastronomia i productes de la terra torna amb iŀlusions renovades, i una bona colla de novetats per garantir la seguretat dels assistents.

La més destacada és l’ampliació de l’horari de la fira, que estarà oberta de les 10 del matí a les 3 de la tarda. A més, la mostra també amplia espais, per evitar les aglomeracions dels visitants. “Quan vam assumir el repte de fer la fira, ho vam fer des de la precaució, i pensant a garantir la seguretat tant dels assistents com dels expositors”, ha assegurat Àngels Pinyol, regidora de Turisme de Subirats.

Així, el Subirats Tasta’l ocuparà enguany el carrer Ponent i la plaça Subirats, per on es repartiran els més de 40 expositors, tots locals, que participen en l’activitat. La meitat seran cellers, i la resta restauradors, artesans i entitats del municipi. “Estem molt contents de l’acollida que ha tingut aquesta edició, que encarem amb moltes ganes”, ha apuntat Pinyol.

Un dels punts forts de l’activitat serà la fira de tast, on s’ubicaran expositors perquè la gent pugui degustar amb comoditat els productes que s’oferiran. Com a novetat d’enguany, els visitants poden adquirir fins a les vuit del vespre d’aquest divendres els tiquets de tast al web penedesturisme.cat. També es podran comprar diumenge a la fira. Els preus d’aquest any són 6 € per 8 tiquets degustació i 3 euros per la copa.

Una altra novetat important d’aquesta edició, la setena, és la creació de la Cistella Subirats (elaborada amb la coŀlaboració de Caram, Caram), que els visitants podran adquirir al punt d’informació de la mostra, i inclourà una desena de productes artesans locals.

A més de l’ampliació dels horaris i els espais de la fira, enguany també s’han programat més activitats. N’hi haurà per als infants, amb un espai de jocs gratuït que estarà vigilat per monitors, i també per als adults, amb una nova sala de tast que se situarà a la renovada sala polivalent del Centre Agrícola. El tast d’olis locals serà una de les activitats noves que acollirà l’espai. També hi haurà caminades o rutes en bicicleta.

Per aquest any, l’Ajuntament segueix apostant també pel Pedala i Tasta, una experiència que proposa als visitants desplaçar-se en tren fins al municipi, i arribar fins a la fira amb una de les bicicletes elèctriques que es poden llogar al hub de l’estació de Lavern.

Per potenciar encara més aquesta mobilitat sostenible, el consistori habilitarà un aparcament a la zona esportiva de Lavern, des d’on es podrà accedir caminant fins al nucli de Sant Pau d’Ordal, a través del camí de vianants que es va estrenar fa uns mesos, i que comunica les dues poblacions. L’Ajuntament lliurarà un obsequi als que arribin caminant fins al Subirats Tasta’l.

Llaços amb el Penedès

Des de fa tres edicions, Subirats convida un municipi del Penedès a ser present a la mostra. Enguany la població convidada és Castellet i la Gornal, i el seu alcalde, Miguel Delgado, serà l’encarregat de tallar la cinta inaugural de la mostra, a dos quarts d’11 del matí. Castellet també tindrà un estand a la mostra gastronòmica, amb la participació de tres restaurants del municipi i dos cellers. A més, les colles de dracs de Castellet faran una cercavila conjunta amb les colles de dracs de Subirats.

Abans de la crisi sanitària, el Subirats Tasta’l acollia cada any un miler de visitants, però la regidora Àngels Pinyol ha assegurat que enguany és una incògnita. “Només esperem que el temps ens acompanyi”, ha desitjat Pinyol, que ha remarcat la importància d’una mostra que aglutina empreses, particulars i administració. “Per un dia, tots som Subirats”, ha apuntat la titular de Turisme.

També et pot interessar

Comentaris