Presenten la vuitena edició del Musicveu, el festival solidari del Penedès

D’esquerra a dreta, David Vizcaino, president de l’Associació Llambrusca, Antoni Gistau, director tècnic de la Fundació Pinnae i Quim Mach, president de l’Associació TIÁM | 3d8
25/11/2021 - 12:00h

Tindrà un cartell de luxe amb 11 concerts en 9 espais diferents del Penedès per recaptar fons a benefici de les Associacions Llambrusca i TIÁM

Aquest dimecres es presentava a Vilafranca del Penedès la 8a edició del Festival Musicveu que organitza la Fundació Pinnae. Un festival que acollirà 11 grups i músics d’estils i posicionaments ben variats amb ànim de promoure la cultura musical en directe. Uns concerts es celebraran entre el 19 de desembre del 2021 i el 20 d’agost del 2022 i es faran a 9 espais diferents del Penedès, com són el centre cultural i modernista delFòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae a Vilafranca del Penedès, les caves Rovellats, Joan Sardà o Torreblanca, el Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, la seu social dels Castellers de Vilafranca Cal Figarot, la Basílica de Santa Maria, els jardins del futur Centre de Dia Jaume Nicolás – Fundació Pinnae o el Casal Societat La Principal a Vilafranca.

Entre els grups participants d’aquesta vuitena edició hi figuren concerts de pop com Ginestà, de música clàssica com el de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà en nou format i denominació “Orthemis” o de grups vocals com The London Community Gospel Choir o Ol’green. Musicveu també oferirà un espectacle d’havaneres i cançó de taverna a càrrec de Les Anxovetes i un concert més d’autor com el que faran Elena Gadel i Marta Robles. Altres propostes del festival són els concerts de jazz de Susana Sheiman i de Fredi’s JazzBand, l’espectacle de Las Migas i l’extraordinari tribut al grup Abba The new experience. L’escenari d’aquesta actuació Premium és de moment sorpresa. Es tracta d’un espai únic que els propers dies es descobrirà amb diferents post que es publicaran a les xarxes socials del festival. El Musicveu tancarà amb el concert de Northern Cellos, un espectacular show de música rock a quatre violoncels i bateria.A banda de la música, el festival Musicveu complementa la seva oferta amb visites enoturístiques als cellers i el Musictast, una proposta gastronòmica a càrrec de càtering Cal Blay que s’oferirà després d’alguns concerts. Aquest és un festival organitzat per la Fundació Pinnae que, enguany amb nova imatge gràfica, compta amb el patrocini de Serveis Mèdics Penedès i la col·laboració d’altres empreses i institucions com Rovellats, Cava Centre, ISEL Audiovisual, Factor Energia, Emms, Vilamòbil, Caser SegurosVilafranca, Serra Grup Immobiliari, Gadescat, Fenster i Cal Blay.

Un projecte solidari

Com totes les edicions anteriors, Musicveu destina part de la seva recaptació obtinguda a projectes solidaris. Enguany s’ha escollit donar suport a una acció social que duen a terme dues entitats pioneres al territori, refermant i impulsant el treball en xarxa per afrontar els nous reptes de futur que es plantegen a la nostra societat. Un dels col·lectius que ha patit gransdificultats en la pandèmia i que té força mancances en la seva recuperació és el teixit de Gent Gran i la gran malaltia que l’envolta: l’Alzheimer. Per això, aquesta 8a edició del Musicveu serà en benefici del Programa “Junts per l’Alzheimer i altres demències” de l’Associació TIÁM i l’Associació Llambrusca, ambdues entitats sense ànim de lucre de Vilafranca del Penedès que treballen per oferir una millor qualitat de vida i suport a les famílies dels afectats d’Alzheimer i altres malalties associades. A més a més, el festival destinarà 1 euro per persona assistent al seu primer concert de Ginestà a La Marató de TV3.

Venda d’entrades

Les entrades als concerts i a les propostes enoturístiques es poden adquirir prioritàriament online a través del web www.musicveu.cat així com també a la taquilla del Fòrum Berger Balaguer en el seu horari habitual d’obertura.

A la presentació i des de la fundació Pinnae es va explicar que en les 7 edicions celebrades hi han passat un total d’11.000 persones a través de 60 concerts. Una altra dada que van ressaltar els organitzadors és que l’any passat es va comprovar una major afluència d’espectadors vinguts del Baix Llobregat, Barcelonès i l’Anoia. Un fet que van atribuir-lo en especial a l’obrir el festival a diferents espais del Penedès, una fórmula que han volgut repetir.

També et pot interessar

Comentaris