Els Xicots de Vilafranca tornen a plaça per la Diada del Roser amb castells de 7 pisos

El 3d7 va ser el castell de més envergadura que els Xicots van plantar a la seva diada del Roser | 3d8
23/11/2021 - 18:00h

En la tornada a plaça dels de la camisa vermella van bastir el 3d7, 4d7 i la torre de sis a banda de sis pilars de quatre per acabar

Els Xicots de Vilafranca van poder celebrar la tornada a plaça diumenge passat, data que marcada al calendari per celebrar la seva tradicional Diada del Roser. Enguany, per les especials circumstàncies i les dates, la van realitzat en solitari, però tot i així, van poder completar la clàssica de castells de 7, objectiu mínim que s’havien marcat per la seva tornada a les places. En primera ronda van encarar el castell més difícil, a priori, de la jornada, el 3 de 7. Al darrer assaig de divendres ja havia presentat molt bones mides, i sensacions, que es van poder acabar veient a plaça, descarregant-lo amb total solvència, i amb l’estrena d’una petita acotxadora que junt amb tot el pom de dalt, van fer un gran treball durant el castell.

En segona ronda van completar el 4d7, on també es va estrenar un nou acotxador. D’entrada van desmuntar un peu amb els segons col·locats, però tot seguit i un cop quadrat van aconseguir descarregar-lo sense més dificultats.Per acabar la ronda de castells van fer una bonica torre de 6, amb alineació pesada, gairebé com si es tractés de la de set pisos, però sense els dosos. Divendres ja la van fer sencera a l’assaig, i a plaça va funcionar igual de bé, descarregant-la perfectament. A l’hora dels pilars, en van fer sis de 4, amb diverses estrenes més.

Un cop acabada la Diada castellera la festa va continuar a la plaça Milà i Fontanals, davant del local social Cal Noi Noi, on es va dur a terme un animat vermut electrònic, amb les PD Parpel’s i,finalment, un dinar de germanor. El cap de colla va felicitar a totes i tots els Xicots pel fet d’haver tornat a enlairar castells, i va anunciar que dissabte els Xicots col·laboraran amb la 21a. Festa Torneig “Joan Petit” en suport als nens amb càncer, on enlairaran un pilar. A nivell d’assajos es va confirmar que es reprendran la segona setmana de gener, de cara a preparar la seva participació en les Decennals de Valls.

També et pot interessar

Comentaris