Projecció i col·loqui al Vendrell sobre el film ‘La dona il·legal’

Un fotograma de la pel·lícula que es podrà veure dijous al Vendrell.
Avatar
22/11/2021 - 20:00h

L’acte organitzat per Amnistia Internacional del Penedès es farà aquest dijous, a les 19h amb entrada lliure, a l’Auditori del Tívoli

Amnistia Internacional del Penedès organitza per a aquest dijous, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell, la projecció i posterior col·loqui sobre la pel·l´ícula ‘La dona il·legal’, del director Ramon Térmens i amb el protagonisme del també coguionista Daniel Faraldo. L’acte es podrà seguir amb entrada lliure a les 19 hores, a l’Auditori de l’Escola Municipal de M´úsica Pau Casals (EMMPAC) del Tívoli.


Segons remarca Amnistia Internacional del Penedès en la presentació de l’acte, el tancament de fronteres i la suspensió del dret a migrar durant la pandèmia va fer que persones amb dret a protecció restessin excloses d’aquest dret legal. Des del centre d’internament d’estrangers (CIE) a Melilla fins al moll d’Arguineguín a les Illes Canàries es van poder veure centenars de persones amuntegades sense els mínims en seguretat i dignitat. A més, es criminalitza l’ajuda als migrants com és el cas del vaixell humanitari Open Arms.

El 2020 va ser un any de sentències judicials importants per als drets de les persones migrants i refugiades, i algunes d’aquestes qüestionen els principis de drets humans com l’expulsió en calent de migrants, es remarca també des d’Amnistia Internacional.

El tancament provisional dels centres d’internament d’estrangers (abril-agost) per qüestions administratives era una bona oportunitat per replantejar el model i donar drets a les persones que volen migrar o refugiades per rebre protecció, enten Amnistia Internacional.

Amb tot, aquest organisme ha denunciat les mancances de la Llei d’Estrangeria i la situació dels CIE i la rebaixa de protecció dels drets de les persones estrangeres a l’Estat espanyol continua sent una preocupació per l’organització.

Sinopsi  del film

Pel que fa a la sinopsi de ‘La dona il·legal’, val a dir que Fernando Vila és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE i les autoritats declaren que s’ha suïcidat.

Tanmateix, Vila busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre l’advocat prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas i aviat comença a destapar un cas de corrupció i abusos sexuals dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.

També et pot interessar

Comentaris