Francesc Bellmunt presenta ‘El cos de l’ombra’ a Vilafranca

22/11/2021 - 11:00h

El cineasta sabadellenc, ara resident al Penedès, donarà a conèixer dimecres la seva primera incursió en l’àmbit de la poesia

El cineasta Francesc Bellmunt (Sabadell, 1947) presentarà dimecres, dia 24 de novembre, al cafè El Coro (Plaça de Sant Joan, 12 de Vilafranca del Penedès), el seu llibre El cos de l’ombra (Tushita Edicions, 2021) que suposa el seu debut en el món de la literatura i, més concretament, en la poesia. La glossa del llibre anirà a càrrec del poeta penedesenc, Santi Borrell. La vetllada, que començarà a les 19 hores, es clourà amb la intervenció del quartet vocal Picarda i una degustació de cava. La presentació ha estat organitzada conjuntament per Tushita i La Cultural llibreria.

Després d’una llarga i fecunda trajectòria com a cineasta en la qual ha estat realitzador, guionista i productor, Francesc Bellmunt ha fet la seva primera incursió en l’àmbit de la poesia amb El cos de l’ombra, un poemari que posa l’accent en qüestions tan transcendents com ara l’autoconsciència dels confins, de l’edat i les seves inevitables xacres, tan inevitables com els falsos remeis que prometen obrar miracles i capgirar la natura o aquells altres que sí que permeten anar passant. Es tracta, doncs, d’una poesia de base realista a la qual Bellmunt ha injectat una bona dosi de vitalisme com a actitud per acarar la vida.

Amb una vintena de llargmetratges al sarró, entre els quals cal destacar títols claus de la història del cinema català com ara els documentals Canet Rock i La Nova Cançó o els llargmetratges L’orgia o La quinta del porro, Francesc Bellmunt és un dels noms pioners en la represa del cinema català en els anys finals del franquisme i les primeres dècades de la recuperació de la democràcia. No endebades, a més de realitzador, guionista i productor, el cineasta sabadellenc, resident de fa uns anys a l’Alt Penedès, va ser un dels fundadors de l’Institut del Cinema Català. Després d’una llarga i prolífica carrera en el cinema i la televisió, doncs, Francesc Bellmunt ha iniciat amb El cos de l’ombra una nova trajectòria com a poeta amb l’empremta vitalista que ha caracteritzat sempre la seva mirada sobre la vida i l’art.

També et pot interessar

Comentaris