El tenora Jordi Molina ofereix un concert diumenge a Vilafranca acompanyat d’Izumi Kando a l’orgue

16/11/2021 - 19:00h

Els Amics dels Orgues de Vilafranca preparen el segon concert a la basília de Santa Maria

El cicle de concerts d’orgue, organitzat pels Amics dels orgues de Vilafranca, arriba a la seva segona cita amb un concert ben especial. Serà aquest diumenge a les 18.30, vigília de la festivitat de Santa Cecília amb un recital de tenora i orgue a càrrec de Jordi Molina i Izumi Kando. Els dos músics oferiran un programa festiu i eclèctic. D’una banda obres d’arrel catalana: música tradicional com la interpretació en solitari de Jordi Molina del Cant dels ocells i la versió per a orgue i tenora de Joan Josep Moraleda de la cançó mallorquina Vou, veri, vou, a més de conegudes sardanes de Pep Ventura, Enric Morera i Pau Casals adaptades per a aquesta formació. Per altra banda, peces interpretades per tenora i orgue o orgue sol de compositors europeus del segle XX: Guy Bovet, Hans Uwe Hielscher, Naji Hakim i Hans-André Stamm.

El blanenc Jordi Molina és un referent de la tenora no tan sols a casa nostra sinó també en l’àmbit internacional, ja que, mogut per la seva capacitat d’innovació, ha desenvolupat una intensa activitat concertística pels cinc continents donant a conèixer l’instrument. En l’àmbit tradicional ha format part de les més prestigioses cobles i orquestres, com Els Montgrins o Maravella, i ha estat membre fundador de la Cobla de Cambra de Catalunya i la Cobla Simfònica Catalana. Ha col·laborat amb solistes i grups dels més diversos com Maria del Mar Bonet, Manel Camp, Companyia Elèctrica Dharma, Cesc Gelabert i també amb orquestres simfòniques del prestigi de l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres.

L’organista i compositora Izumi Kando, nascuda a Osaka i formada al Japó, Lió, Tolosa de Llenguadoc i Barcelona, resideix des dels anys 90 a Catalunya on exerceix d’organista titular de l’església evangèlica alemanya de Barcelona i de l’església parroquial de Sant Cebrià de Tiana.
Com és habitual, el públic disposarà d’una pantalla gegant per poder veure l’organista durant el concert que tindrà una durada màxima de 60 minuts. L’entrada és lliure.

També et pot interessar

Comentaris